Page 15 - medorledor28
P. 15

‫סלט מלוח‪-‬מתוק של מנגו‪ ,‬מלפפון ועגבניה‬

                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                      ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬
‫בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב (שמן‪ ,‬חומץ‪ ,‬מיץ הלימון‪ ,‬בצל‬
                                                   ‫שאלוט‪ ,‬מלח ופלפל גרוס)‪.‬‬                ‫‪ 4‬עגבניות חתוכות לקוביות‬
                                                                            ‫‪ 2‬מנגו בשלים מקולפים וחתוכים לקוביות‬
‫בקערת הגשה מניחים את קוביות המנגו‪ ,‬המלפפון‪ ,‬העגבניות‪ ,‬רצועות הפלפל‪.‬‬
‫מעל הכל שופכים את הרוטב ‪ .‬מערבבים בעדינות על מנת לא לפגוע במנגו‪.‬‬                             ‫‪ 1‬מלפפון חתוך לקוביות‬
                                                                                   ‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות‬
              ‫מעל מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומפזרים את הנבטוטים‪.‬‬
                                                                                              ‫‪ 1‬בצל שאלוט קצוץ דק‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬מיץ מלימון‬

                                                                                              ‫‪ 1‬כף שמן חרצני ענבים‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬כף חומץ יין לבן‬

                                                                                        ‫כמה עלים פטרוזיליה קצוצות‬
                                                                                     ‫‪ 1/2‬חבילה נבטוטי סלק או אחר‬

                                                                                                     ‫מלח ופלפל גרוס‬

                    ‫עוגת גבינה מהירה‬

                                  ‫אופן ההכנה‪:‬‬                             ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה‪ 30 :‬דקות‪,‬‬
                                                                                          ‫מצרכים ל‪ 8 -‬מנות‬
‫מערבבים יחד את הגבינה עם החלמונים ‪ ,‬עם הסוכר‪ ,‬עם הקמח ועם‬
                                ‫קליפת הלימון‪ ,‬עד לקבלת מרקם אחיד‪.‬‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 500‬גר' גבינה לבנה ‪5%‬‬
‫מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומקפלים אותם לתוך תערובת‬
                                                                 ‫הגבינה‪.‬‬                                 ‫‪ 4‬ביצים מופרדות‬
                                                                                                             ‫‪ 125‬גר' סוכר‬
       ‫משמנים מעט‪ ,‬תבנית אפיה‪ .‬שופכים פנימה את תערובת העוגה‪.‬‬                                                   ‫‪ 90‬גר' קמח‬
‫אופים בתנור בחום של ‪ 200‬מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגה‬
                                                                                                  ‫קליפת מגוררת של לימון‬
                                                                  ‫יציבה‪.‬‬                                        ‫קורט מלח‬

‫מגזין מדור לדור ‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20