Page 14 - medorledor28
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

       ‫בניתרחה וססלימרווןפ במזיייגופגל‬

          ‫זמן ההכנה ‪ 15 :‬דקות‪ ,‬זמן בישול ‪ 10 :‬דקות‪,‬‬
                                   ‫מצרכים‪:‬‬

                                                       ‫‪ 4‬נתחי סלמון‬
                                              ‫‪ 125‬מ"ל בירה שחורה‬
                                                ‫‪ 60‬מ"ל סירופ מייפל‬

                                                  ‫‪ 30‬מ"ל רוטב סויה‬
                                          ‫‪ 1‬כפית חרדל עם גרעינים‬

                                                  ‫בצל קטן קצוץ דק‬
                                                          ‫פלפל גרוס‬

                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫שמים בסיר את הבירה‪ ,‬סירופ המייפל‪ ,‬רוטב הסויה‪ ,‬החרדל והבצל‪.‬‬
    ‫מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים עד קבלת סירופ‪.‬‬
                                           ‫מצננים ומקררים במקרר‪.‬‬

‫מניחים את נתחי הסלמון בתבנית‪ .‬מורחים עליהם מהסירופ בעזרת‬
                                    ‫מברשת‪ .‬ומניחים מעלת הבצל ‪.‬‬

                ‫מכניסים לתנור במצב של גריל ואופים כ ‪ 8-9‬דקות‬
                                      ‫לפי מידת העשייה המבוקשת‪.‬‬

                                ‫ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה‪.‬‬

     ‫וקיאפשונעהםלמלקאלובתצקסורימי‬

‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות זמן בישול‪ 35 :‬דקות‬

                                                                                          ‫מצרכים‪:‬‬

                                              ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                 ‫‪ 150‬גר' מקלות סורימי מופשרים‬
                                                                                            ‫‪ 150‬גר' אפונה עדינה מופשרת‬
‫פורסים את המקלות לפרוסות‪ .‬טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים את החלב ואת הגבינה‬                      ‫‪ 100‬גר' גבינה לבנה ‪0%‬‬
‫הלבנה‪ .‬מערבבים עד קבלת מרקם אחיד‪ .‬מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם‪ .‬מוסיפים קמצוץ‬                   ‫‪ 80‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
                                                                                                              ‫‪ 40‬מ"ל חלב‬
                                                              ‫אגוז מוסקט‪ .‬מערבבים שוב‪.‬‬                             ‫‪ 3‬ביצים‬
‫בתבנית פאי משומנת מפזרים את פרוסות הסורימי‪ ,‬ומעל את האפונה ואת הגבינה‬                             ‫‪ 1‬כף פטרוזיליה קצוצה‬
‫המגוררת‪ .‬שופכים מעל את התערובת הנוזלית‪ .‬מכניסים לתנור בחום של ‪ 200‬מעלות‬                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                               ‫אגוז מוסקט‬
                                                      ‫למשך ‪ 35‬דקות או עד שהקיש יציב‪.‬‬
                                                                       ‫מגישים חם או קר ‪.‬‬

                                                                                          ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19