Page 14 - medorledor28
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
בניתרחה וססלימרווןפ במזיייגופגל
זמן ההכנה 15 :דקות ,זמן בישול 10 :דקות,
מצרכים:
4נתחי סלמון
125מ"ל בירה שחורה
60מ"ל סירופ מייפל
30מ"ל רוטב סויה
1כפית חרדל עם גרעינים
בצל קטן קצוץ דק
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הבירה ,סירופ המייפל ,רוטב הסויה ,החרדל והבצל.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .מבשלים עד קבלת סירופ.
מצננים ומקררים במקרר.
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית .מורחים עליהם מהסירופ בעזרת
מברשת .ומניחים מעלת הבצל .
מכניסים לתנור במצב של גריל ואופים כ 8-9דקות
לפי מידת העשייה המבוקשת.
ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה.
וקיאפשונעהםלמלקאלובתצקסורימי
זמן הכנה 10 :דקות זמן בישול 35 :דקות
מצרכים:
אופן ההכנה: 150גר' מקלות סורימי מופשרים
150גר' אפונה עדינה מופשרת
פורסים את המקלות לפרוסות .טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים את החלב ואת הגבינה 100גר' גבינה לבנה 0%
הלבנה .מערבבים עד קבלת מרקם אחיד .מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם .מוסיפים קמצוץ 80גר' גבינה צהובה מגוררת
40מ"ל חלב
אגוז מוסקט .מערבבים שוב. 3ביצים
בתבנית פאי משומנת מפזרים את פרוסות הסורימי ,ומעל את האפונה ואת הגבינה 1כף פטרוזיליה קצוצה
המגוררת .שופכים מעל את התערובת הנוזלית .מכניסים לתנור בחום של 200מעלות מלח ופלפל גרוס
אגוז מוסקט
למשך 35דקות או עד שהקיש יציב.
מגישים חם או קר .
14מגזין מדור לדור