Page 17 - medorledor27
P. 17

‫גלילות עגל ממולאות (‪)Paupiettes de veau‬‬

                                  ‫אופן ההכנה‪:‬‬                            ‫זמן ההכנה‪ 25 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה‪ 30 :‬דקות‪,‬‬
                                                                 ‫למלית‪:‬‬                  ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬
‫מחממים את שמן הזית ומאדים את בצלי השאלוט על אש נמוכה‪ ,‬עד‬
‫שהם מתרככים‪( .‬ללא השחמה) מוסיפים את השום‪ ,‬מאדים עוד ‪ 2‬דקות‬                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
                                                       ‫ומניחים להצטנן‪.‬‬                               ‫‪ 4‬אסקלופים(שניצל)‬
‫שמים בקערה את שאר חומרי המלית ומוסיפים להם את תערובת בצלי‬
‫השאלוט ושום‪ .‬מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל טחון‪.‬‬                                                        ‫למלית‪:‬‬
‫על משטח עבודה מניחים אסקלופ ומורחים עליו מלית בשכבה אחידה‪.‬‬                              ‫‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 30‬גר' חמאה‬
‫משאירים שוליים צרים מכל הצדדיים‪ .‬מקפלים ומגלגלים לגליל‬
‫וקושרים בעזרת חוט מטבח במרווחים שווים‪ .‬חוזרים על הפעולה עד‬                                         ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                  ‫שכל הגלילים מוכנים‪.‬‬                                   ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
‫לרוטב‪ :‬מחממים במחבת ‪ 2‬כפות שמן זית ומאדים בו את הבצל ‪,‬הגזר‬                                             ‫‪ 250‬גר' בשר טחון‬
‫והסלרי‪ .‬מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים ואז מגבירים את‬                                                       ‫‪ 1‬ביצה‬
               ‫האש ומזהיבים מעט את הירקות‪ .‬מניחים אותם בצלחת‪.‬‬
‫באותה המחבת מחממים ‪ 2‬כפות שמן זית וסוגרים את גלילות הבשר‬                                              ‫‪ 2‬כפות יין לבן יבש‬
                                   ‫מכל צדדיהן ומוציאים אותן לצלחת ‪.‬‬                                   ‫‪ 3‬כפות פירורי לחם‬
‫מוסיפים למחבת את היין ומביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים רסק עגבניות‪,‬‬                                      ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫עלה דפנה‪ ,‬מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה‪ .‬מחזירים את הירקות‬
‫וגלילות הבשר‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ‪ 15 -‬דקות‪.‬‬                                            ‫מלח ופלפל טחון‬
‫מוציאים את הגלילות ושמים בצד במקום חם‪ .‬מוסיפים לרוטב את‬                                                            ‫לרוטב‪:‬‬
       ‫הצלפים‪ .‬ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם בחצי ‪.‬‬
                         ‫פורסים את הגלילות ויוצקים מעל את הרוטב ‪.‬‬               ‫‪ 4‬כפות שמן זית או ‪ 30‬גר' חמאה מזוקקת‬
                                                                                                              ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬

                                                                                                     ‫‪ 1‬גזר חתוך לקוביות‬
                                                                                              ‫‪ 1‬ראש סלרי חתוך לקוביות‬

                                                                                                     ‫‪ 100‬מ"ל יין לבן יבש‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬כפיות רסק עגבניות‬

                                                                                                             ‫‪ 1‬עלה דפנה‬
                                                                                                        ‫‪ 350‬מ"ל ציר בקר‬

                                                                                                          ‫‪ 3‬כפיות צלפים‬

                    ‫אגסים בנוסח " בל הלן"‬

                                              ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה‪ 20 :‬דקות‪,‬‬
                                                               ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬

                                                                                                        ‫‪ 4‬אגסים‬
                                                                                           ‫‪ 150‬גר' שוקולד מריר‬
                                                                                        ‫‪ 1/2‬שמנת מתוקה פרווה‬
                                                                                          ‫‪ 80‬גר' שקדים פרוסים‬

                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                           ‫מקלפים את האגסים‪ ,‬פורסים לשניים‪,‬‬
                      ‫מוציאים את הליבה ומבשלים כ‪ 20-‬דקות על אש קטנה עם ‪ 2‬כפות מים וכף סוכר‪ .‬מצננים‪.‬‬

                                                                          ‫ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת‪.‬‬
                       ‫מסדרים על כל צלחת ‪ 2‬חצאי אגס ‪,‬שופכים מרוטב השוקולד ומקשטים בפלחי שקדים ‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22