Page 16 - medorledor27
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫סלט ניסואז‬

‫זמן ההכנה ‪ 40 :‬דקות‪ ,‬זמן בישול ‪ 60 :‬דקות‪,‬‬
                 ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‪:‬‬

  ‫‪ 12‬עגבניות שרי חתוכות לרבעים‬       ‫‪ 300‬גר' תפוחי אדמה קטנים‬
                      ‫‪ 2‬ביצים קשות‬  ‫‪ 240‬גר' שעועית ירוקה עדינה‬

‫‪ 15‬זיתים שחורים ו‪ 15‬זיתים ירוקים‬     ‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות‬
                    ‫פרוסים לטבעות‬   ‫‪ 1‬פלפל אדום פרוס לרצועות‬

                 ‫פילטים של אנשובי‬       ‫‪ 2‬בצלים אדומים פרוסים‬
  ‫לרוטב‪ 2 :‬כפות חומץ בין יין ‪ ,‬כף‬                   ‫‪ 2‬לבבות חסה‬
‫חרדל‪ 4,‬כפות שמן זית ‪,‬מלח ופלפל‪.‬‬

                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהתרככו‪ .‬מצננים‪ ,‬מקלפים‬
‫ופורסים לפרוסות‪ .‬מבשלים את הביצים עד שהן קשות‪ .‬מצננים‪ ,‬מקלפים‬
‫ופורסים לפרוסות‪ .‬מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את‬
‫השעועית הירוקה במשך כ‪ 7 -‬דקות‪ .‬מצננים ושמים מעל קרח על מנת‬

         ‫לשמור על הצבע הירוק‪ .‬שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים‪.‬‬
                                                ‫מערבבים את חומרי הרוטב‪.‬‬

‫שמים בקערה את הפלפלים‪ ,‬את הבצל‪ ,‬את פרוסות תפוחי האדמה והשעועית‬
      ‫הירוקה‪ .‬שופכים מעל את הרוטב כך שיעטוף את הירקות‪ .‬מערבבים‪.‬‬
                                                                     ‫להגשה‪:‬‬

‫מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה של הסלט הירקות ‪.‬‬
‫מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי ‪.‬‬

                                    ‫מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב ‪.‬‬

‫פילאף אורז עם פטריות‬

       ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ 35 :‬דקות‬
                     ‫מצרכים ל‪ 6 -‬מנות‬

                                          ‫‪ 5‬כפות שמן זית‬
                                 ‫‪ 2‬בצלים אדומים קצוצים‬

                                      ‫‪ 4‬שיני שום פרוסות‬
                         ‫‪ 3‬סלסילות פטריות טריות שונות‬
                         ‫‪ 30‬גר' פטריות פורצ'יני מיובשות‬
                        ‫שרויות כ חצי שעה במים רותחים‬

                                  ‫‪ 1‬וחצי כוס אורז בסמטי‬
                                      ‫‪ 1/2‬כוס יין לבן יבש‬

                                   ‫מלח ופלפל לפי הטעם‬
                                    ‫‪ 2‬וחצי כוסות ציר עוף‬

                                      ‫‪ 1‬כוס עירית קצוצה‬

                                                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מחממים בסיר את השמן ומזהיבים את הבצל ואת השום‪ .‬מוסיפים את הפטריות‪ ,‬מסננים את הפטריות היבשות וקוצצים‬
                                                               ‫ומוסיפים לסיר‪ .‬מטגנים כ‪ 10 -‬דקות עד שכל הנוזלים מתאדים‪.‬‬

‫מוסיפים את האורז ומטגנים כ‪ 2-‬דקות‪ .‬מוסיפים את היין‪ .‬מתבלים במלח ובפלפל ‪ .‬מוסיפים את ציר העוף‪ .‬מביאים לרתיחה‪,‬‬
‫מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ‪ 20-‬דקות‪ .‬מכבים ומחכים כ‪ 10-‬דקות‪ .‬מוסיפים את העירית הקצוצה‪ ,‬מערבבים‬

                                                                                                        ‫ומכסים שוב כ‪ 5-‬דקות ‪.‬‬

                                                                                             ‫‪ 16‬מגזין מדור לדור‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21