Page 16 - medorledor27
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
סלט ניסואז
זמן ההכנה 40 :דקות ,זמן בישול 60 :דקות,
מצרכים ל 4 -מנות:
12עגבניות שרי חתוכות לרבעים 300גר' תפוחי אדמה קטנים
2ביצים קשות 240גר' שעועית ירוקה עדינה
15זיתים שחורים ו 15זיתים ירוקים 1פלפל ירוק פרוס לרצועות
פרוסים לטבעות 1פלפל אדום פרוס לרצועות
פילטים של אנשובי 2בצלים אדומים פרוסים
לרוטב 2 :כפות חומץ בין יין ,כף 2לבבות חסה
חרדל 4,כפות שמן זית ,מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהתרככו .מצננים ,מקלפים
ופורסים לפרוסות .מבשלים את הביצים עד שהן קשות .מצננים ,מקלפים
ופורסים לפרוסות .מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את
השעועית הירוקה במשך כ 7 -דקות .מצננים ושמים מעל קרח על מנת
לשמור על הצבע הירוק .שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים.
מערבבים את חומרי הרוטב.
שמים בקערה את הפלפלים ,את הבצל ,את פרוסות תפוחי האדמה והשעועית
הירוקה .שופכים מעל את הרוטב כך שיעטוף את הירקות .מערבבים.
להגשה:
מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה של הסלט הירקות .
מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי .
מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב .
פילאף אורז עם פטריות
זמן הכנה 15 :דקות זמן בישול 35 :דקות
מצרכים ל 6 -מנות
5כפות שמן זית
2בצלים אדומים קצוצים
4שיני שום פרוסות
3סלסילות פטריות טריות שונות
30גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
שרויות כ חצי שעה במים רותחים
1וחצי כוס אורז בסמטי
1/2כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
2וחצי כוסות ציר עוף
1כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן ומזהיבים את הבצל ואת השום .מוסיפים את הפטריות ,מסננים את הפטריות היבשות וקוצצים
ומוסיפים לסיר .מטגנים כ 10 -דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את האורז ומטגנים כ 2-דקות .מוסיפים את היין .מתבלים במלח ובפלפל .מוסיפים את ציר העוף .מביאים לרתיחה,
מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ 20-דקות .מכבים ומחכים כ 10-דקות .מוסיפים את העירית הקצוצה ,מערבבים
ומכסים שוב כ 5-דקות .
16מגזין מדור לדור