Page 32 - medorledor141
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצילילוםום‪::‬אאללככססדדונוניןין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫בצלים ממולאים‬
                                            ‫להכנת הרוטב‪:‬‬   ‫עם סלמון מעושן‬
‫יש לקלף את הבצלים‪ .‬לוקחים תבנית‪ ,‬שופכים את שמן התירס‬
‫ומסדרים מעל את הבצלים‪ .‬מחממים תנור לחום בינוני ואופים‬                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                  ‫את הבצלים במשך שעה‪.‬‬                            ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים‪ .‬מבשלים‬
‫אותם עד שהם מתרככים‪ ,‬מועכים אותם לפירה‪ .‬מניחים את‬                                   ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬
‫הפירה בסיר ומבשלים על אש קטנה תוך הוספה בהדרגה‬
‫של שמן הזית‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬יש לחתוך את‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
‫הסלמון המעושן לקוביות‪ .‬מוסיפים את קוביות הסלמון לפירה‬                              ‫‪ 8‬בצלים אדומים‬
                                                                               ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה‬
                                                ‫ומערבבים‪.‬‬                      ‫‪ 300‬גר' סלמון מעושן‬
‫כשהבצלים מוכנים‪ ,‬מצננים אותם‪ .‬כשהם קרים‪ ,‬מרוקנים את‬                                 ‫‪ 1‬כף שמן תירס‬
‫הפנים ומשאירים רק את שני העלים החיצוניים‪ .‬ממלאים שק‬                                ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
                                                                        ‫‪ 2‬כפיות קויאר אדום לקישוט‬
      ‫זילוף עם התערובת‪ .‬ואז בזהירות ממלאים את הבצלים‪.‬‬                              ‫מלח ופלפל גרוס‬
    ‫מקשטים במעט קוויאר אדום‪ .‬דגים‬
                                                                                                   ‫‪32‬‬
‫סרוק אותי‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37