Page 34 - medorledor100
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מרק בשני צבעים
למרק הסלרי מקלפים את הסלרי ואת תפוחי אדמה .חותכים
אותם לקוביות .מניחים אותם בסיר ,מוסיפים מים עד כיסוי מצרכים ל 6 :מנות
ומביאים לרתיחה .מוסיפים את צרור עלי הסלרי וממשיכים זמן הכנה 15 :דקות
לבשל עד שהירקות רכים .לאחר מכן מוסיפים כף ציר עוף/ זמן בישול :מרק הסלרי 40 -דקות
ירקות ,מלח ופלפל .מוציאים את עלי הסלרי .שופכים כחצי מרק בטטה 25 -דקות
מכמות הנוזלים. מצרכים:
טוחנים למרקם אחיד .מוסיפים שמנת וחלב .המרק צריך להיות 5בטטות
2ראשי סלרי גדולים
קרמי ואם יש צורך מוסיפים מעט שמנת בישול. 3תפוחי אדמה
3ענפי עלי סלרי קשורים
למרק בטטה מקלפים את הבטטות ופורסים אותן .מניחים 1קליפת תפוז מגורדת
אותן בסיר .מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך .מוסיפים ציר עוף/ 30גרם חמאה
כוס חלב
ירקות ומתבלים עם פלפל מלח. 1מיכל שמנת בישול
1כף למנה קרם פרש
טוחנים ומוסיפים שמנת ,תפוז מגורד ,קארי ,פלפל חריף ומלח. פלפל שחור
שימו לב -המרקמים צריכים להיות לא נוזלים מדי.
מלח
מוזגים לצלחות מרק כאשר מרק אחד סמיך יותר מהשני כך פלפל אדום חריף
שהם הם לא יתערבבו .במרכז מניחים כף קרם פרש.
1/2כפית קארי
2כפות ציר עוף רגיל /ירקות
34