Page 34 - medorledor100
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מרק בשני צבעים‬
‫למרק הסלרי מקלפים את הסלרי ואת תפוחי אדמה‪ .‬חותכים‬
‫אותם לקוביות‪ .‬מניחים אותם בסיר‪ ,‬מוסיפים מים עד כיסוי‬                             ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את צרור עלי הסלרי וממשיכים‬                              ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫לבשל עד שהירקות רכים‪ .‬לאחר מכן מוסיפים כף ציר עוף‪/‬‬                 ‫זמן בישול‪ :‬מרק הסלרי ‪ 40 -‬דקות‬
‫ירקות‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬מוציאים את עלי הסלרי‪ .‬שופכים כחצי‬                ‫	 מרק בטטה ‪ 25 -‬דקות‬

                                           ‫מכמות הנוזלים‪.‬‬                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫טוחנים למרקם אחיד‪ .‬מוסיפים שמנת וחלב‪ .‬המרק צריך להיות‬                                      ‫‪ 5‬בטטות‬
                                                                                ‫‪ 2‬ראשי סלרי גדולים‬
             ‫קרמי  ואם יש צורך מוסיפים מעט שמנת בישול‪.‬‬                               ‫‪ 3‬תפוחי אדמה‬
                                                                            ‫‪ 3‬ענפי עלי סלרי קשורים‬
‫למרק בטטה מקלפים את הבטטות ופורסים אותן‪ .‬מניחים‬                               ‫‪ 1‬קליפת תפוז מגורדת‬
‫אותן בסיר‪ .‬מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך‪ .‬מוסיפים ציר עוף‪/‬‬                             ‫‪ 30‬גרם חמאה‬
                                                                                           ‫כוס חלב‬
                            ‫ירקות ומתבלים עם פלפל מלח‪.‬‬                          ‫‪ 1‬מיכל שמנת בישול‬
                                                                               ‫‪ 1‬כף למנה קרם פרש‬
‫טוחנים ומוסיפים שמנת‪ ,‬תפוז מגורד‪ ,‬קארי‪ ,‬פלפל חריף ומלח‪.‬‬                                 ‫פלפל שחור‬
           ‫שימו לב ‪ -‬המרקמים צריכים להיות לא נוזלים מדי‪.‬‬
                                                                                               ‫מלח‬
‫מוזגים לצלחות מרק כאשר מרק אחד סמיך יותר מהשני כך‬                                  ‫פלפל אדום חריף‬
         ‫שהם הם לא יתערבבו‪ .‬במרכז מניחים כף קרם פרש‪.‬‬
                                                                                     ‫‪ 1/2‬כפית קארי‬
                                                                         ‫‪ 2‬כפות ציר עוף רגיל ‪/‬ירקות‬

                                                                                                  ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39