Page 37 - medorledor100
P. 37
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
הטבה גליון10100 בתוקף עד 31/1/22
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה0 ההכנה: עוגת חלום
לשכבת השוקולד:
יש להכין את העוגה יום לפני
בשלב הראשון מכינים קרם אנגלז: זמן הכנה 20 :דקות
זמן בישול 10 :דקות
מביאים לרתיחה בסיר את החלב ,הסוכר והוניל.
מצרכים:
טורפים בקערה את החלמונים .כשהחלב חם שופכים אותו לשכבת שוקולד:
250גר' שוקולד
מעל החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים לסיר.
50גר' סוכר
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם. 150גר' חמאה
בסיר נוסף מניחים את השוקולד עם חמש כפות מים וממיסים 5כפות מים
אותו על אש קטנה .כשהשוקולד נמס מוסיפים תוך כדי ערבוב 2חלמונים
את החמאה עד קבלת קרם חלק .מוסיפים את השוקולד לקרם 150מ"ל חלב
2כפיות וניל
אנגלז ומערבבים היטב. 24ביסקוטים
מרפדים את הדפנות והתחתית של תבנית קפיצית עם לשכבת תותים
הביסקוטים (כדי שיעמדו צפופים זה לזה בלי ליפול פשוט 500גר' תותים
טובלים בכל פעם את הביסקוט בקערה עם מים וכף ליקר
תפוזים) ,שופכים מעל את הקרם שוקולד ומכניסים למקרר 50גר' סוכר
למשך לילה. לשכבת הקצפת
למחרת שוטפים את התותים ,שמים אותם בקערה ומפזרים 1שמנת מתוקה
מעל את הסוכר ומערבבים .משהים כשעתיים .מסדרים את 2שקיות סוכר וניל
התותים מעל קרם השוקולד .מקציפים יחד את השמנת
גיליון 100
המתוקה וסוכר הוניל עד קבלת קצפת יציבה.
שופכים את הקצפת מעל התותים ומישרים .מכניסים כשעתיים
למקרר ומגישים.
37