Page 37 - medorledor100
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

 ‫הטבה גליון‪10100‬‬                                   ‫בתוקף עד ‪31/1/22‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬                           ‫ההכנה‪:‬‬   ‫עוגת חלום‬
                                                                     ‫לשכבת השוקולד‪:‬‬
                                                                                      ‫יש להכין את העוגה יום לפני‬
                                ‫בשלב הראשון מכינים קרם אנגלז‪:‬‬                                 ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                             ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
                                ‫מביאים לרתיחה בסיר את החלב‪ ,‬הסוכר והוניל‪.‬‬
                                                                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
‫טורפים בקערה את החלמונים‪ .‬כשהחלב חם שופכים אותו‬                                                   ‫לשכבת שוקולד‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 250‬גר' שוקולד‬
                                ‫מעל החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים לסיר‪.‬‬
                                                                                                      ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                ‫ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם‪.‬‬                            ‫‪ 150‬גר' חמאה‬

‫בסיר נוסף מניחים את השוקולד עם חמש כפות מים וממיסים‬                                                   ‫‪ 5‬כפות מים‬
‫אותו על אש קטנה‪ .‬כשהשוקולד נמס מוסיפים תוך כדי ערבוב‬                                                   ‫‪ 2‬חלמונים‬
‫את החמאה עד קבלת קרם חלק‪ .‬מוסיפים את השוקולד לקרם‬                                                   ‫‪ 150‬מ"ל חלב‬
                                                                                                      ‫‪ 2‬כפיות וניל‬
                                    ‫אנגלז ומערבבים היטב‪.‬‬                                             ‫‪ 24‬ביסקוטים‬

‫מרפדים את הדפנות והתחתית של תבנית קפיצית עם‬                                                        ‫לשכבת תותים‬
‫הביסקוטים (כדי שיעמדו צפופים זה לזה בלי ליפול פשוט‬                                                 ‫‪ 500‬גר' תותים‬
‫טובלים בכל פעם את הביסקוט בקערה עם מים וכף ליקר‬
‫תפוזים)‪ ,‬שופכים מעל את הקרם שוקולד ומכניסים למקרר‬                                                     ‫‪ 50‬גר' סוכר‬

                                              ‫למשך לילה‪.‬‬                                          ‫לשכבת הקצפת‬
‫למחרת שוטפים את התותים‪ ,‬שמים אותם בקערה ומפזרים‬                                                   ‫‪ 1‬שמנת מתוקה‬
‫מעל את הסוכר ומערבבים‪ .‬משהים כשעתיים‪ .‬מסדרים את‬                                                 ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬
‫התותים מעל קרם השוקולד‪ .‬מקציפים יחד את השמנת‬
                                                                                                        ‫גיליון ‪100‬‬
                ‫המתוקה וסוכר הוניל עד קבלת קצפת יציבה‪.‬‬
‫שופכים את הקצפת מעל התותים ומישרים‪ .‬מכניסים כשעתיים‬

                                          ‫למקרר ומגישים‪.‬‬

‫‪37‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42