Page 35 - medorledor100
P. 35
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: מרק עם חמישה זנים
בלילה הקודם להכנת המרק משרים בכוס מים רותחים את שונים של פטריות
הפטריות היבשות .למחרת חותכים את כל סוגי הפטריות
הטריות לקוביות בלי לערבב ביניהן .מחממים סיר ומוסיפים מצרכים ל 8 :מנות
את החמאה/שמן הזית ומוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים. זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול :שעה וחצי
מזהיבים קלות ומוסיפים את הסלרי הקצוץ.
ממשיכים לבשל על אש חזקה עוד שתי דקות ומתחילים מצרכים:
סלסלת פטריות שמפיניון
להוסיף את סוגי הפטריות הטריות כל אחד בנפרד.
בכל פעם שמוסיפים זן חדש מקפיצים אותו כ 2-דקות ואז סלסלת פטריות יער
5פטריות פורטובלו גדולות
מוסיפים את הזן האחר. 100גר' פטריות סיניות שחורות יבשות
מוציאים מהמים את הפטריות היבשות וקוצצים אותם דק. 100גר' פטריות מלך היער מיובשות
מוסיפים אותן לסיר .שופכים מעל את היין ,מתבלים במלח
ופלפל לפי הטעם ומערבבים .שופכים מעל את המים ומביאים 4בצלי שאלוט קצוצים
2גבעולי סלרי קצוצים
לרתיחה. 30גר' חמאה או שתי כפות שמן זית
1/2כוס יין אדום/לבן
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש .מבשלים על אש קטנה
כ-שעה וחצי. 1ליטר מים
מיכל שמנת בישול אפשר להשתמש
בתום הבישול מתקנים את התיבול לפי הטעם .טוחנים עד
קבלת מרקם אחיד וקטיפתי .מוסיפים את השמנת/קרם קוקוס במקום בקרם קוקוס
ומערבבים .מגישים בקערות אשיות עם כף קרם פרש (אם מלח גס ופלפל שחור גרוס
רוצים) וקרוטונים.. להגשה:
קרם פרש (לא הכרחי)
35
קרוטונים
גיליון 100