Page 35 - medorledor100
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬     ‫מרק עם חמישה זנים‬
‫בלילה הקודם להכנת המרק משרים בכוס מים רותחים את‬                 ‫שונים של פטריות‬
‫הפטריות היבשות‪ .‬למחרת חותכים את כל סוגי הפטריות‬
‫הטריות לקוביות בלי לערבב ביניהן‪ .‬מחממים סיר ומוסיפים‬                                        ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫את החמאה‪/‬שמן הזית ומוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים‪.‬‬                                         ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                         ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬
                  ‫מזהיבים קלות ומוסיפים את הסלרי הקצוץ‪.‬‬
‫ממשיכים לבשל על אש חזקה עוד שתי דקות ומתחילים‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                       ‫סלסלת פטריות שמפיניון‬
           ‫להוסיף את סוגי הפטריות הטריות כל אחד בנפרד‪.‬‬
‫בכל פעם שמוסיפים זן חדש מקפיצים אותו כ‪ 2-‬דקות ואז‬                                           ‫סלסלת פטריות יער‬
                                                                                     ‫‪ 5‬פטריות פורטובלו גדולות‬
                                    ‫מוסיפים את הזן האחר‪.‬‬                  ‫‪ 100‬גר' פטריות סיניות שחורות יבשות‬
‫מוציאים מהמים את הפטריות היבשות וקוצצים אותם דק‪.‬‬                             ‫‪ 100‬גר' פטריות מלך היער מיובשות‬
‫מוסיפים אותן לסיר‪ .‬שופכים מעל את היין‪ ,‬מתבלים במלח‬
‫ופלפל לפי הטעם ומערבבים‪ .‬שופכים מעל את המים ומביאים‬                                      ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                          ‫‪ 2‬גבעולי סלרי קצוצים‬
                                                 ‫לרתיחה‪.‬‬                     ‫‪ 30‬גר' חמאה או שתי כפות שמן זית‬
                                                                                          ‫‪ 1/2‬כוס יין אדום‪/‬לבן‬
‫מכסים את הסיר ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים על אש קטנה‬
                                              ‫כ‪-‬שעה וחצי‪.‬‬                                          ‫‪ 1‬ליטר מים‬
                                                                      ‫מיכל שמנת בישול אפשר להשתמש‬
‫בתום הבישול מתקנים את התיבול לפי הטעם‪ .‬טוחנים עד‬
‫קבלת מרקם אחיד וקטיפתי‪ .‬מוסיפים את השמנת‪/‬קרם קוקוס‬                                         ‫במקום בקרם קוקוס‬
‫ומערבבים‪ .‬מגישים בקערות אשיות עם כף קרם פרש (אם‬                                       ‫מלח גס ופלפל שחור גרוס‬

                                         ‫רוצים) וקרוטונים‪..‬‬                                            ‫להגשה‪:‬‬
                                                                                         ‫קרם פרש (לא הכרחי)‬
‫‪35‬‬
                                                                                                      ‫קרוטונים‬

                                                                                                       ‫גיליון ‪100‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40