Page 36 - medorledor100
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬        ‫צלי כתף בקר עם‬
                                      ‫יש לקשור את הבשר‪.‬‬     ‫ערמונים ופטריות יער‬
‫מחממים סיר חסין אש בעל תחתית עבה‪ .‬כשהוא חם מוסיפים‬
                 ‫את השמן וסוגרים את הבשר מכל הצדדים‪.‬‬                                       ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מנקים את הפטריות‪ ,‬פורסים אותן ומניחים בקערה‪ .‬כשהבשר‬                                  ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים וחצי‬
‫מוזהב מכל צד‪ ,‬מוציאים אותו ושומרים בצד‪ .‬מוסיפים לסיר את‬
                                                                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
              ‫הבצל‪ ,‬בצלי שאלוט והשום ומטגנים עד הזהבה‪.‬‬                                      ‫‪ 1.2‬ק"ג כתף בקר‬
‫מפזרים מעל את הקמח ושופכים מעל את המרק‪ .‬מחזירים‬                                  ‫‪ 2‬חבילות וואקום של ערמונים‬
‫לסיר את הבשר ומבשלים על אש קטנה שעתיים עד שהבשר‬                                           ‫סלסלת פטריות יער‬
‫רך‪ .‬כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים‬                                    ‫‪ 1‬בצל פרוס לטבעות‬
‫ואת הפטריות‪ .‬מוסיפים לרוטב את הדבש‪ .‬ממליחים ומפלפלים‬                                    ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                           ‫‪ 3‬שיני שום קצוצות‬
                                               ‫לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                                 ‫‪ 2‬כפות דבש‬
‫אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים‬                                                  ‫‪ 1‬כף קמח‬
‫בלי מכסה‪ .‬פורסים את הבשר‪ ,‬מסדרים את פרוסות הבשר‬
‫בצלחת הגשה כשסביב הערמונים והפטריות ומוזגים מעל את‬                                      ‫כוס מרק צח או ירקות‬
                                                                                             ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                   ‫הרוטב‪.‬‬                                          ‫מלח פלפל‬

                          ‫ניתן להגיש לצד פירה או אורז לבן‪.‬‬                                                  ‫‪36‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41