Page 36 - medorledor100
P. 36
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: צלי כתף בקר עם
יש לקשור את הבשר. ערמונים ופטריות יער
מחממים סיר חסין אש בעל תחתית עבה .כשהוא חם מוסיפים
את השמן וסוגרים את הבשר מכל הצדדים. מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
מנקים את הפטריות ,פורסים אותן ומניחים בקערה .כשהבשר זמן בישול :שעתיים וחצי
מוזהב מכל צד ,מוציאים אותו ושומרים בצד .מוסיפים לסיר את
מצרכים:
הבצל ,בצלי שאלוט והשום ומטגנים עד הזהבה. 1.2ק"ג כתף בקר
מפזרים מעל את הקמח ושופכים מעל את המרק .מחזירים 2חבילות וואקום של ערמונים
לסיר את הבשר ומבשלים על אש קטנה שעתיים עד שהבשר סלסלת פטריות יער
רך .כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים לבשר את הערמונים 1בצל פרוס לטבעות
ואת הפטריות .מוסיפים לרוטב את הדבש .ממליחים ומפלפלים 2בצלי שאלוט קצוצים
3שיני שום קצוצות
לפי הטעם.
2כפות דבש
אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל עוד כמה רגעים 1כף קמח
בלי מכסה .פורסים את הבשר ,מסדרים את פרוסות הבשר
בצלחת הגשה כשסביב הערמונים והפטריות ומוזגים מעל את כוס מרק צח או ירקות
2כפות שמן זית
הרוטב. מלח פלפל
ניתן להגיש לצד פירה או אורז לבן. 36