Page 15 - medorledor03
P. 15
טארט נקטרינות 1/2ליטר יין אדום יבש
כוס ציר בקר או לחילופין מרק בקר שהוכן מאבקה
זמן הכנה 1 :שעה 50 +דקות קירור במקרר
זמן בישול כולל :שעה 3עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
מספר סועדים 6 :עד 8
אופן ההכנה :
3כפות ריבת אפרסקים חומרים:
1ביצה להכנת המלית :מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד
250גר' קמח לבן לתערובת הומוגנית
1חלמון ביצה 150גר' חמאה
60גר' סוכר 1ביצה כשהמלית מוכנה .שמים על קרש פרוסת סינטה ומניחים בקצה
50גר' סוכר מעט מלית .מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם או לחילופין בעזרת
1כפית קינמון 1כפית וניל
200מ"ל שמנת מתוקה 6נקטרינות חוט קצבים .חוזרים על התהליך עד סיום כל הגלילות.
בסיר שמים שמן זית ומוסיפים את הבצל .מבשלים עד הזהבת
הבצל מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה .מוסיפים את
השום ,עלי הדפנה ומתבלים לפי הטעם .שומרים בצד.
במחבת צלייה משומנת סוגרים את גלילות הבשר .כשהן צלויות
מכל צד מוסיפים אותם לרוטב ומבשלים כ 20-דקות על אש
נמוכה .
מוציאים את הקיסם או החוט ופורסים לפרוסות .מגישים בלווית
הרוטב
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל 180 -מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
להכנת הבצק :שמים בבלנדר את הקמח ,מוסיפים את החמאה
ומערבבים לתערובת חולית.
טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת .מוסיפים את
הסוכר ,וניל וקורט מלח .מערבבים ושומרים כ 20 -דקות במקרר.
שוטפים את הנקטרינות ,מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים.
טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר ,מוסיפים את
השמנת והקינמון.
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 2-3מ"מ .מסדרים בתוך תבנית
האפייה ומקררים כ 20 -דקות במקרר.
במזלג עושים חורים בבצק .מורחים את ריבת האפרסקים
בשכבה אחידה.
מסדרים את הנקטרינות ושופכים מעל את תערובת של הביצה
והשמנת .אופים בתנור 45עד 60דקות או עד שהמלית נקרשת.
בתיאבון.
15
כוס ציר בקר או לחילופין מרק בקר שהוכן מאבקה
זמן הכנה 1 :שעה 50 +דקות קירור במקרר
זמן בישול כולל :שעה 3עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
מספר סועדים 6 :עד 8
אופן ההכנה :
3כפות ריבת אפרסקים חומרים:
1ביצה להכנת המלית :מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד
250גר' קמח לבן לתערובת הומוגנית
1חלמון ביצה 150גר' חמאה
60גר' סוכר 1ביצה כשהמלית מוכנה .שמים על קרש פרוסת סינטה ומניחים בקצה
50גר' סוכר מעט מלית .מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם או לחילופין בעזרת
1כפית קינמון 1כפית וניל
200מ"ל שמנת מתוקה 6נקטרינות חוט קצבים .חוזרים על התהליך עד סיום כל הגלילות.
בסיר שמים שמן זית ומוסיפים את הבצל .מבשלים עד הזהבת
הבצל מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה .מוסיפים את
השום ,עלי הדפנה ומתבלים לפי הטעם .שומרים בצד.
במחבת צלייה משומנת סוגרים את גלילות הבשר .כשהן צלויות
מכל צד מוסיפים אותם לרוטב ומבשלים כ 20-דקות על אש
נמוכה .
מוציאים את הקיסם או החוט ופורסים לפרוסות .מגישים בלווית
הרוטב
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל 180 -מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
להכנת הבצק :שמים בבלנדר את הקמח ,מוסיפים את החמאה
ומערבבים לתערובת חולית.
טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת .מוסיפים את
הסוכר ,וניל וקורט מלח .מערבבים ושומרים כ 20 -דקות במקרר.
שוטפים את הנקטרינות ,מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים.
טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר ,מוסיפים את
השמנת והקינמון.
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 2-3מ"מ .מסדרים בתוך תבנית
האפייה ומקררים כ 20 -דקות במקרר.
במזלג עושים חורים בבצק .מורחים את ריבת האפרסקים
בשכבה אחידה.
מסדרים את הנקטרינות ושופכים מעל את תערובת של הביצה
והשמנת .אופים בתנור 45עד 60דקות או עד שהמלית נקרשת.
בתיאבון.
15