Page 15 - medorledor03
P. 15
‫טארט נקטרינות‬ ‫‪ 1/2‬ליטר יין אדום יבש‬
‫כוס ציר בקר או לחילופין מרק בקר שהוכן מאבקה‬
‫זמן הכנה‪ 1 :‬שעה ‪ 50 +‬דקות קירור במקרר‬
‫זמן בישול כולל‪ :‬שעה‬ ‫‪ 3‬עלי דפנה‬
‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
‫מספר סועדים‪ 6 :‬עד ‪8‬‬
‫אופן ההכנה ‪:‬‬
‫‪ 3‬כפות ריבת אפרסקים‬ ‫חומרים‪:‬‬
‫‪ 1‬ביצה‬ ‫להכנת המלית‪ :‬מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד‬
‫‪ 250‬גר' קמח לבן‬ ‫לתערובת הומוגנית‬
‫‪ 1‬חלמון ביצה‬ ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
‫‪ 60‬גר' סוכר‬ ‫‪ 1‬ביצה‬ ‫כשהמלית מוכנה‪ .‬שמים על קרש פרוסת סינטה ומניחים בקצה‬
‫‪ 50‬גר' סוכר‬ ‫מעט מלית‪ .‬מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם או לחילופין בעזרת‬
‫‪ 1‬כפית קינמון‬ ‫‪ 1‬כפית וניל‬
‫‪ 200‬מ"ל שמנת מתוקה‬ ‫‪ 6‬נקטרינות‬ ‫חוט קצבים‪ .‬חוזרים על התהליך עד סיום כל הגלילות‪.‬‬
‫בסיר שמים שמן זית ומוסיפים את הבצל‪ .‬מבשלים עד הזהבת‬
‫הבצל מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את‬

‫השום‪ ,‬עלי הדפנה ומתבלים לפי הטעם‪ .‬שומרים בצד‪.‬‬
‫במחבת צלייה משומנת סוגרים את גלילות הבשר‪ .‬כשהן צלויות‬
‫מכל צד מוסיפים אותם לרוטב ומבשלים כ‪ 20-‬דקות על אש‬

‫נמוכה ‪.‬‬
‫מוציאים את הקיסם או החוט ופורסים לפרוסות‪ .‬מגישים בלווית‬

‫הרוטב‬

‫אופן הכנה‪:‬‬

‫מחממים את התנור ל‪ 180 -‬מעלות ומשמנים תבנית אפייה‪.‬‬
‫להכנת הבצק‪ :‬שמים בבלנדר את הקמח‪ ,‬מוסיפים את החמאה‬

‫ומערבבים לתערובת חולית‪.‬‬
‫טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת‪ .‬מוסיפים את‬
‫הסוכר‪ ,‬וניל וקורט מלח‪ .‬מערבבים ושומרים כ‪ 20 -‬דקות במקרר‪.‬‬

‫שוטפים את הנקטרינות‪ ,‬מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים‪.‬‬
‫טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר‪ ,‬מוסיפים את‬

‫השמנת והקינמון‪.‬‬
‫מרדדים את הבצק לרדיד בעובי ‪ 2-3‬מ"מ‪ .‬מסדרים בתוך תבנית‬

‫האפייה ומקררים כ‪ 20 -‬דקות במקרר‪.‬‬
‫במזלג עושים חורים בבצק‪ .‬מורחים את ריבת האפרסקים‬

‫בשכבה אחידה‪.‬‬
‫מסדרים את הנקטרינות ושופכים מעל את תערובת של הביצה‬
‫והשמנת‪ .‬אופים בתנור ‪ 45‬עד ‪ 60‬דקות או עד שהמלית נקרשת‪.‬‬

‫בתיאבון‪.‬‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20