Page 14 - medorledor03
P. 14
‫גלילות סינטה ממולאות‬ ‫תבשיל רטטוי‬
‫ל‪ 6‬סועדים‬ ‫ל ‪ 6‬סועדים‬

‫חומרים‪:‬‬ ‫חומרים‪:‬‬

‫‪ 12‬פרוסות סינטה דקות‬ ‫‪ 2‬זוקינים או קישואים חתוכים לקוביות עם הקליפה‬
‫למלית‪:‬‬ ‫‪ 2‬חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות‬
‫‪ 2‬פלפלים אדומים חתוכים לקוביות‬
‫‪ 1‬בצל אדום קצוץ דק מאוד‬ ‫‪ 2‬בצלים אדומים קצוצים‬
‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬ ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
‫‪ 25‬עגבניות שרי תמר חתוכות לחצי‬
‫‪ 2‬כפות עיטורי עגבניות יבשות (בשמן זית) קצוצות דק‬ ‫‪ 100‬גר' זיתי קלמטה מגולענים‬
‫‪ 100‬גר' חזה אווז מעושן קצוץ דק‬ ‫‪ 1‬פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)‬
‫‪ 200‬גר' פטריות קצוצות דק‬ ‫מלח ופלפל‬
‫‪ 200‬גר' בשר טחון (טלה או בקר)‬ ‫עשבי פרובנס (רוזמרין‪,‬טימין)‬
‫מלח ופלפל גרוס‬
‫‪ 1/4‬כוס פטרוזיליה קצוצה דק‬ ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫‪ 1‬חציל קלוי קצוץ דק (לא הכרחי)‬
‫רוטב יין‪:‬‬ ‫מחממים שמן זית לטיגון חצי עמוק (בגובה כ‪ 2-‬ס"מ)‬
‫ומטגנים בנפרד את הזוקיני‪ ,‬החצילים‪ ,‬והפלפלים עד‬
‫בצל אדום או ‪ 3‬בצלי שאלוט קצוצים דק‬
‫‪ 6‬שיני שום כתושות‬ ‫שמזהיבים‪ .‬מסננים לניקוז השמן‪.‬‬
‫בסיר אחר מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות‬
‫את הבצל‪ .‬מוסיפים את הירקות המטוגנים‪ .‬מערבבים‪.‬‬
‫מוסיפים את העגבניות‪ ,‬הזיתים‪ ,‬השום‪ ,‬ממליחים‬
‫ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים על‬
‫אש בינונית כ‪ 20-‬דקות‪ .‬מדי פעם מערבבים ובודקים‬

‫שעדיין יש נוזלים‪ .‬אם חסר מוסיפים קצת מים‪.‬‬
‫ניתן לאכול חם או קר‪.‬‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19