Page 34 - medorledor147
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הכנה: גראטן תפוחי אדמה
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות
במנדולינה או במעבד מזון .שמים בקערה ומתבלים במלח, מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
פלפל גרוס ואגוז מוסקט לפי הטעם. זמן אפיה :שעה וחצי
לוקחים תבנית חסינת אש ומשפשפים אותה עם חצי שום
ולאחר מכן משמנים את התבנית בחמאה .מסדרים בתבנית מצרכים:
את פרוסות תפוחי אדמה כשכבה ראשונה ומפזרים קצת שום 750גר' תפוחי אדמה מזן דזירה
כתוש וגבינה .חוזרים על התהליך עד גמר פרוסות תפוחי אדמה.
50גר' חמאה
מפזרים מעל את שארית הגבינה. 2שמנת בישול
שופכים מעל את שמנת הבישול ומסיימים כשמפזרים מעל 200גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
קוביות קטנות של חמאה. מעט אגוז מוסקט טחון טרי
מחממים תנור לחום של 180מעלות ואופים בתנור למשך שעה 2שיני שום כתושות
שן שום חתוכה לחצי
וחצי או עד שתפוחי האדמה רכים והגראטן זהוב.
תבשילים ותוספות
סרוק אותי
34

