Page 34 - medorledor147
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬  ‫גראטן תפוחי אדמה‬
‫קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות‬
‫במנדולינה או במעבד מזון‪ .‬שמים בקערה ומתבלים במלח‪,‬‬                                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                         ‫פלפל גרוס ואגוז מוסקט לפי הטעם‪.‬‬                             ‫זמן אפיה‪ :‬שעה וחצי‬
‫לוקחים תבנית חסינת אש ומשפשפים אותה עם חצי שום‬
‫ולאחר מכן משמנים את התבנית בחמאה‪ .‬מסדרים בתבנית‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫את פרוסות תפוחי אדמה כשכבה ראשונה ומפזרים קצת שום‬                          ‫‪ 750‬גר' תפוחי אדמה מזן דזירה‬
‫כתוש וגבינה‪ .‬חוזרים על התהליך עד גמר פרוסות תפוחי אדמה‪.‬‬
                                                                                            ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
                           ‫מפזרים מעל את שארית הגבינה‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬שמנת בישול‬
‫שופכים מעל את שמנת הבישול ומסיימים כשמפזרים מעל‬                              ‫‪ 200‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
                                                                         ‫מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם‬
                                  ‫קוביות קטנות של חמאה‪.‬‬                         ‫מעט אגוז מוסקט טחון טרי‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות ואופים בתנור למשך שעה‬                                   ‫‪ 2‬שיני שום כתושות‬
                                                                                     ‫שן שום חתוכה לחצי‬
             ‫וחצי או עד שתפוחי האדמה רכים והגראטן זהוב‪.‬‬

    ‫תבשילים ותוספות‬

‫סרוק אותי‬

                                                           ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39