Page 32 - medorledor147
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :יהודית לוטואק
צילום :אלכס דונין
הכנה: מרק ערמונים ,סלרי
.1מקלפים את ראש הסלרי וחותכים לקוביות. ופרמזן
שומרים 4ערמונים בצד ואת היתר חוצים לשניים.
מצרכים ל 4 :מנות
קוצצים את השאלוט זמן הכנה 15 :דקות
.2ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השאלוט. זמן בישול 20 :דקות
מזהיבים אותם כ 5-דקות בלי לשרוף אותם .שמים בסיר
את הסלרי ואת הערמונים ,מוסיפים את ציר העוף ומבשלים מצרכים:
2שאלוט
במשך 20דקות. 30גר' חמאה
טוחנים את המרק במעבד מזון או במיקסר ידני .מחזירים 1/2ראש סלרי
350גר' ערמונים
לסיר .מוסיפים את השמנת ואת הפרמזן .מתבלים. ליטר וחצי ציר עוף או ציר עוף פרווה
.3מוזגים למרקיות ומקשטים עם קצת קרם פרש וערמון 50גר' פרמזן
1שמנת בישול
מעל. קרם פרש
פלפל ,מלח ואגוז מוסקט
נ.ב:
ניתן להוסיף קוביות אווז מקורמלים .אופן ההכנה הוא
לחתוך חזה אווז לקוביות ,לטגן במחבת שחומם מראש בלי
להוסיף שמן ,לטגן עד הזהבה .לערבב כף סוכר יחד עם כף
מים ולהוסיף לחזה האווז .לתת לזה להפוך למין קרמל.
מרקים
סרוק אותי
32

