Page 32 - medorledor147
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬
    ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫הכנה‪:‬‬    ‫מרק ערמונים‪ ,‬סלרי‬
             ‫‪ .1‬מקלפים את ראש הסלרי וחותכים לקוביות‪.‬‬                     ‫ופרמזן‬
         ‫שומרים ‪ 4‬ערמונים בצד ואת היתר חוצים לשניים‪.‬‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                     ‫קוצצים את השאלוט‬                                  ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫‪ .2‬ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השאלוט‪.‬‬                                           ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
‫מזהיבים אותם כ‪ 5-‬דקות בלי לשרוף אותם‪ .‬שמים בסיר‬
‫את הסלרי ואת הערמונים‪ ,‬מוסיפים את ציר העוף ומבשלים‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                ‫‪ 2‬שאלוט‬
                                         ‫במשך ‪ 20‬דקות‪.‬‬                                      ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
‫טוחנים את המרק במעבד מזון או במיקסר ידני‪ .‬מחזירים‬                                         ‫‪ 1/2‬ראש סלרי‬
                                                                                         ‫‪ 350‬גר' ערמונים‬
        ‫לסיר‪ .‬מוסיפים את השמנת ואת הפרמזן‪ .‬מתבלים‪.‬‬                    ‫ליטר וחצי ציר עוף או ציר עוף פרווה‬
‫‪ .3‬מוזגים למרקיות ומקשטים עם קצת קרם פרש וערמון‬                                             ‫‪ 50‬גר' פרמזן‬
                                                                                          ‫‪ 1‬שמנת בישול‬
                                                    ‫מעל‪.‬‬                                       ‫קרם פרש‬
                                                                                 ‫פלפל‪ ,‬מלח ואגוז מוסקט‬
                                                      ‫נ‪.‬ב‪:‬‬
‫ניתן להוסיף קוביות אווז מקורמלים‪ .‬אופן ההכנה הוא‬
‫לחתוך חזה אווז לקוביות‪ ,‬לטגן במחבת שחומם מראש בלי‬
‫להוסיף שמן‪ ,‬לטגן עד הזהבה‪ .‬לערבב כף סוכר יחד עם כף‬

    ‫מים ולהוסיף לחזה האווז‪ .‬לתת לזה להפוך למין קרמל‪.‬‬

   ‫מרקים‬

‫סרוק אותי‬

                                                            ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37