Page 33 - medorledor147
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫חזה ברווז עם תאנים‬
‫ממליחים ומפלפלים מכל הצדדים את חזה הברווז‪ .‬מחממים‬          ‫אפויים ורוטב שוקולד‬
‫מחבת סוטאז' ומניחים את חזה הברווז על הצד של העור‪.‬‬
‫מזהיבים אותם בשומן שלהם תוך כדי שאנו הופכים אותם מדי‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                         ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                          ‫פעם‪ .‬זאת במשך כ‪ 25 - 20-‬דקות‪.‬‬                          ‫זמן אפיה ובישול‪ 40 :‬דקות‬
                ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
‫שוטפים את התאנים וחוצים אותם ל ‪ .4‬מניחים אותם בתבנית‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫ושופכים מעליהם ‪ 1‬כף שמן זית‪ ,‬את הדבש ואת ענפי הרוזמרין‪.‬‬                                         ‫‪ 4‬חזה ברווז‬

                            ‫מכניסים לתנור למשך ‪ 15‬דקות‪.‬‬                                            ‫‪ 8‬תאנים‬
                                                                                ‫‪ 3‬כפות דבש ‪ 3‬ענפי רוזמרין‬
                   ‫לרוטב שוקולד‪:‬‬
                                                                                             ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫מקלפים וקוצצים את הבצל‪ .‬שוברים לחתיכות את השוקולד‬                               ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬

                   ‫המריר‪.‬‬                                                                   ‫לרוטב השוקולד‪:‬‬
                                                                                        ‫‪ 80‬גר' שוקולד מריר‬
‫מחממים בסיר כף שמן זית ומזהיבים את הבצל‪ .‬מוסיפים‬                  ‫‪ 2‬כפות אבקת עוף או ארבע כפות ציר עוף‬

‫את ציר העוף והמים ומערבבים היטב‪ .‬מוסיפים את השוקולד‬                                            ‫‪ 500‬מ"ל מים‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬בצל‬
                   ‫וממיסים תוך כדי ערבוב‪.‬‬
                                                                                             ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫מבשלים עד שהרוטב מתעבה‪ ,‬מוסיפים את פלפל הקאיין ומעט‬                                      ‫‪ 1‬כפית פלפל קאיין‬
                                                                                      ‫פלפל גרוס לפי הטעם‬
                   ‫פלפל גרוס‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬
                                                                                                    ‫גיליון ‪147‬‬
‫מניחים בצלחת את חזה הברווז‪ .‬שופכים מעליו את רוטב‬

           ‫בשרים‬   ‫השוקולד ומעטרים בתאנים‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38