Page 33 - medorledor135
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ומתחילים לקלף מהם את הקליפה השקופה שעוטפת אתסרוק אות שקדי עגל עם
השקדים. פטריות ירדן
מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות .מחממים במחבת מצרכים ל 4 :מנות
כף שמן ומוסיפים את הפטריות .צולים אותן עד שהם זמן הכנה 20 :דקות
מזהיבות תוך כדי ערבוב .מוסיפים את החומץ הבלסמי, זמן בישול 35 :שעות
נותנים לנוזלים להצטמצם ומוסיפים את השמנת ,את
החרדל ואת ציר הבקר .תוך כדי ערבוב מגרדים את התחתית מצרכים:
של המחבת על מנת לאחד את כל מה ששקע בתחתית. 4שקדי עגל שלמים
200גר' פטריות ירדן (ניתן להחליף בפטריות שמפיניון)
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ושומרים בצד. 200מ"ל שמנת בישול או צמחית
פורסים את השקדים לשניים לאורך .במחבת נוספת
מחממים 2כפות שמן זית .מניחים את פרוסות השקדים שמן זית
ומזהיבים אותם מכל צד במשך כ 10-דקות .בתום הצלייה 1כפית חומץ בלסמי
מוסיפים למחבת את יין המוסקט ועוטפים את פרוסות 1כף יין מסוג מוסקט
השקדים ברוטב שנוצר. 3כפות חומץ בן יין
מעבירים את פרוסות השקדים לרוטב הפטריות וממשיכים 1כף ציר בקר
1כפית חרדל
לבשל על אש קטנה כ 10 -דקות.
מגישים מייד .ניתן להגיש בליווי פירה או אורז לבן. מלח ופלפל גרוס
בשרים הכנה:
מביאים לרתיחה 2ליטר מים יחד עם החומץ בן יין .ממליחים
33 עם מלח גס .כשהמים רותחים מוסיפים את השקדים
ומנמיכים את האש .מבשלים כ 10דקות .מעבירים לאחר
מכן את השקדים למי קרח על מנת לקררם .מסננים אותם
גיליון 135