Page 33 - medorledor135
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫ומתחילים לקלף מהם את הקליפה השקופה שעוטפת את‬‫סרוק אות‬                  ‫שקדי עגל עם‬
                                                ‫השקדים‪.‬‬                ‫פטריות ירדן‬

‫מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות‪ .‬מחממים במחבת‬                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫כף שמן ומוסיפים את הפטריות‪ .‬צולים אותן עד שהם‬                                                    ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מזהיבות תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים את החומץ הבלסמי‪,‬‬                                                 ‫זמן בישול‪ 35 :‬שעות‬
‫נותנים לנוזלים להצטמצם ומוסיפים את השמנת‪ ,‬את‬
‫החרדל ואת ציר הבקר‪ .‬תוך כדי ערבוב מגרדים את התחתית‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
‫של המחבת על מנת לאחד את כל מה ששקע בתחתית‪.‬‬                                                      ‫‪ 4‬שקדי עגל שלמים‬
                                                              ‫‪ 200‬גר' פטריות ירדן (ניתן להחליף בפטריות שמפיניון)‬
             ‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ושומרים בצד‪.‬‬                                ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול או צמחית‬
‫פורסים את השקדים לשניים לאורך‪ .‬במחבת נוספת‬
‫מחממים ‪ 2‬כפות שמן זית‪ .‬מניחים את פרוסות השקדים‬                                                             ‫שמן זית‬
‫ומזהיבים אותם מכל צד במשך כ‪ 10-‬דקות‪ .‬בתום הצלייה‬                                               ‫‪ 1‬כפית חומץ בלסמי‬
‫מוסיפים למחבת את יין המוסקט ועוטפים את פרוסות‬                                                  ‫‪ 1‬כף יין מסוג מוסקט‬

                                  ‫השקדים ברוטב שנוצר‪.‬‬                                            ‫‪ 3‬כפות חומץ בן יין‬
‫מעבירים את פרוסות השקדים לרוטב הפטריות וממשיכים‬                                                       ‫‪ 1‬כף ציר בקר‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬כפית חרדל‬
                         ‫לבשל על אש קטנה כ ‪ 10 -‬דקות‪.‬‬
         ‫מגישים מייד‪ .‬ניתן להגיש בליווי פירה או אורז לבן‪.‬‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬

    ‫בשרים‬                                                                                                     ‫הכנה‪:‬‬
                                                           ‫מביאים לרתיחה ‪ 2‬ליטר מים יחד עם החומץ בן יין‪ .‬ממליחים‬
‫‪33‬‬                                                         ‫עם מלח גס‪ .‬כשהמים רותחים מוסיפים את השקדים‬
                                                           ‫ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים כ‪ 10‬דקות‪ .‬מעבירים לאחר‬
                                                           ‫מכן את השקדים למי קרח על מנת לקררם‪ .‬מסננים אותם‬

                                                                                                            ‫גיליון ‪135‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38