Page 30 - medorledor135
P. 30

‫יותר‪ ,‬עם גישה בלתי מתפשרת לטבעיות ולקיימות‪ .‬מגמה זו מציעה‬                                                             ‫תרבות ואומנות‬
‫אתגרחדשליינניםאךגםפותחתדלתלקהלצעיריותרשלחובבי יין‪,‬‬
                                                                                          ‫התחלות חדשות‬
                             ‫שמחפשים את החדש והמרענן‪.‬‬                                           ‫בבקבוק‪ :‬יין‬
‫בסופו של דבר‪ ,‬יין והתחדשות הם ביטוי לעולם המחזורים‬
‫והמעברים‪ ,‬ובכל שנה אנו מוזמנים מחדש לחוות את המסע‬                                        ‫והתחדשות לאורך‬
                                                                                               ‫עונות השנה‬
                    ‫המרתק שמתחיל מהכרם ומגיע עד הכוס‪.‬‬
                                                                                                                     ‫מאת‪ :‬אביטל גרינשטיין ‪ -‬ניצן‬
‫בהתאם לרוח ההתחדשות והיצירתיות שכתבה זו‬
‫משקפת‪ ,‬הנה שלושה יינות ישראלים שמספרים סיפור‬                                            ‫יין והתחדשות מהווים שילוב מלא השראה ורגש‪,‬ה‬
                                                                                          ‫הקושר את הטבע האנושי עם מחזורי הטבע‪.‬‬
             ‫עונתי ומדגישים את תחושת ההתחדשות‪:‬‬
                                                                                        ‫יין הוא תוצר של עונות השנה והעבודה הרבה‬
                          ‫ספיישל ריזלינג של יקב רמת הגולן‬                               ‫שמתבצעת בכרמים וביקבים‪ .‬כל שנה מחדש‪ ,‬כל בציר מביא עימו‬
                                                                                        ‫הבטחה חדשה – חווית טעם אחרת‪ ,‬סיפור שונה ואופי שייחודי‬
                                  ‫פטיט סירה של יקב ספרה‬
                                                                                                                                       ‫לאותה עונה‪.‬‬
                              ‫יין טבעי "וולקני" של יקב שורק‬                             ‫תהליך ההתחדשות בעולם היין מתחיל בכרם‪ ,‬שם כל גפן‬
                                                                                        ‫מתעוררת לחיים לאחר החורף הארוך‪ .‬כשמתחיל שלב הניצנים‪,‬‬
                                     ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬  ‫האוויר מתמלא בריח ובצבע שמבשרים על בוא האביב‪ .‬זהו שלב‬
                                                                                        ‫שבו הכל עדיין פתוח – פוטנציאל המורגש בכל אשכול‪ ,‬שנועד‬
          ‫על המומחית‬                        ‫‪[email protected]‬‬
                                                  ‫‪I 052-6566503‬‬                                                  ‫להתבגר וליצור יין מלא אופי ונוכחות‪.‬‬
‫סרוק אות‬                                                                                ‫בכל שנה‪ ,‬ייננים מתמודדים עם אתגרים סביבתיים ואקלימיים‬
                                                                                        ‫שונים‪ .‬פעמים רבות‪ ,‬תנאי מזג האוויר אינם צפויים ודורשים‬
‫מבצע‬                                                                                    ‫הסתגלות ופתרונות יצירתיים‪ .‬תהליך זה אינו רק כימי או ביולוגי‪,‬‬
                                                                                        ‫אלא גם נפשי‪ .‬ייננים רבים מעידים כי ההתחדשות שחווים הגפנים‬
          ‫‪ Match‬עיצוב להגשמה בעסקים‬                                                     ‫והיינות בכל שנה מקבילה לתהליך שהם עצמם עוברים‪ ,‬בהשפעת‬

‫‪ 4‬ספרי מתכונים מהמטבח הצרפת‪399‬‬                                                                                         ‫הטבע והעבודה האינטנסיבית‪.‬‬
                                     ‫‪₪480₪‬‬        ‫ב‪-‬‬
                                                                                          ‫יין משקף לא רק את העונה או הקרקע‪ ,‬אלא גם‬
                                     ‫לרכישה לחצו‬                                          ‫את החיבור בין היינן ליצירה שלו‪ .‬התחדשות זו‬
                                                                                          ‫היא חלק בלתי נפרד מהאמנות שמתחבאת‬
                                     ‫או התקשרו ליהודית לוטואק‪054-7388825 :‬‬                ‫בכל בקבוק‪ .‬כל בציר מביא איתו סיפור חדש –‬
                                                                                           ‫חוויות‪ ,‬רגעים‪ ,‬והבחירות שנעשו לאורך הדרך‪.‬‬

                                                                                        ‫בנוסף‪ ,‬בשנים האחרונות חלה התפתחות בתחום היין הישראלי‬
                                                                                        ‫עם התמקדות רבה ביינות צעירים‪ - young wines ,‬שהופקו זמן‬
                                                                                        ‫קצר לאחר הבציר‪ .‬יינות אלו מתאפיינים בטעמים רעננים וקלים‬

                                                                                                                                                 ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35