Page 32 - medorledor135
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מרק קטיפתי של דלעת
וערמונים
יש לקלף את הדלעת ,לסלק את הגלעינים ולחתוך אותה
מצרכים ל 4 :מנות
לקוביות. זמן הכנה 10 :דקות
זמן בישול 25 :דקות
יש לקלף את הבצל ולפרוס אותו דק .בסיר מחממים את השמן
מצרכים:
ומוסיפים את הבצל .מזהיבים אותו כשתי דקות .מוסיפים את 1קג' דלעת
200מ"ל שמנת 42%
קוביות הדלעת וליטר מים. 100גר' ערמונים ( 1שקית)
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 1בצל
6גבעולים של סייגית (צ'רביל)
עשרים דקות .פורסים את הערמונים לפרוסות דקות .קוצצים
1כף שמן
את גבעולי הסייגית. 3קורט של אגוז מוסקט
מוסיפים לסיר את השמנת ואת אגוז המוסקט .בעזרת מוט 1ליטר מים
טחינה טוחנים את המרק עד קבלת מרקם אחיד .ממליחים
ומפלפלים לפי הטעם.
מביאים שוב לרתיחה .בקערת הגשה שחוממה מראש מניחים
את פרוסות הערמונים ,מעל שופכים את המרק החם ומפזרים
מרקים מעל את עלי הסייגית הקצוצים.
סרוק אות
32