Page 35 - medorledor135
P. 35

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬‫מגזין מדור לדור‬‫תפוח עץ ממולא‬
                            ‫בפירות יבשים‬
   ‫קינוחים‬
                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫‪35‬‬                                                     ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                      ‫זמן אפייה‪ 20 :‬דקות‬

                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                                              ‫‪ 4‬תפוחי עץ‬
                                        ‫‪ 80‬גר' אוכמניות טריות או קפואות‬
                                                          ‫‪ 30‬גר' צימוקים‬
                                                         ‫‪ 30‬גר' אגוזי מלך‬
                                                           ‫‪ 30‬גר' שקדים‬
                                                           ‫‪ 30‬גר' פיסטוק‬
                                                           ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
                                                             ‫‪ 3‬כפות סוכר‬
                                                        ‫‪ 100‬מ"ל קלבדוס‬
                                                              ‫מיץ מתפוז‬
                                              ‫כמה טיפות של תמצית וניל‬
                                                 ‫‪ 4‬מקלות קינמון לקישוט‬

                                                                    ‫הכנה‪:‬‬
                                   ‫מחממים תנור לחום של ‪ 160‬מעלות (‪)5‬‬
                          ‫טוחנים את כל הפירות היבשים והאוכמניות עם‬

                                                   ‫הקינמון ותמצית הוניל ‪.‬‬
                          ‫שוטפים את התפוחים‪ ,‬חותכים את החלק העליון‬

                                                     ‫ומרוקנים את הליבה ‪.‬‬
                   ‫בתוך חלל התפוח ממלאים במלית ומחזירים את‬
                   ‫המכסה על התפוחים‪ .‬מניחים את התפוחים על תבנית ‪.‬‬

                                           ‫בכל תפוח תוקעים מקל קינמון‪.‬‬
                   ‫מחממים בסיר את מיץ התפוזים עם הקלבדוס והסוכר‪.‬‬
                   ‫מערבבים ושופכים מעל התפוחים ‪.‬אופים בתנור במשך‬
                    ‫עשרים דקות‪ .‬מדי פעם שופכים מן הנוזל מעל התפוחים‬

                                                              ‫מגישים חם‪.‬‬

                    ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬

                   ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬

                                                                  ‫גיליון ‪135‬‬
‫סרוק אותי‬

                                                                                                ‫בתוקף עד ‪30/12/24‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40