Page 32 - medorledor124
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                              ‫ומשאירים אותם ללילה שלם‪.‬‬            ‫פטה כבד עוף עם‬
‫למחרת ממיסים מחצית מכמות שומן האווז במחבת‪ ,‬מוסיפים‬                            ‫כמהין‬
‫את בצלי השאלוט והשום ומאדים על אש קטנה כעשר דקות‪,‬‬
‫עד שבצלי שאלוט הופכים שקופים‪ .‬מוסיפים את הכבדים בלי‬                                                 ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫הברנדי ואת עלי התימין‪ .‬מטגנים על אש בינונית עד שהכבדים‬                                            ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫משנים צבע‪ .‬מוסיפים את הברנדי‪ ,‬מלח ופלפל לפי הטעם‬                                                 ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫ומבשלים על אש קטנה כ‪ 2-‬דקות‪ .‬מורידים מהאש ומצננים‬
                                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
                                                     ‫מעט‪.‬‬                                    ‫‪ 500‬גר' כבדי עוף בהירים‬
‫מעבירים את כבדי העוף למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם‬
‫חלק‪ .‬מוסיפים את יתרת שומן האווז והשמנת ומעבדים שוב‪.‬‬                                                     ‫‪ 4‬כפות ברנדי‬
                                                                                                      ‫‪ 90‬גר' שומן אווז‬
                  ‫טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול‪.‬‬                                      ‫‪ 6‬בצלי שאלוט קצוצים דק‬
‫מעבירים מחצית מכמות התערובת לתבנית טרין‪ ,‬משטחים‬                                                     ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
‫ומישרים בעזרת סכין‪ ,‬מניחים מעל את פלחי הכמהין ומכסים‬                                         ‫‪ 1‬כפית עלי תימין קצוצים‬
‫ביתר התערובת‪ .‬מכסים ברדיד ניילון ומקררים עד להתייצבות‪.‬‬                                          ‫‪ 3‬כפות שמנת צמחית‬
‫על מנת לשמור על הפטה וגם שיהיה יפה בהגשה‪ ,‬מכסים אותו‬                                           ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                                                                                                     ‫כמה פלחי כמהין‬
                               ‫בשכבה של שומן אווז מומס‪.‬‬                                         ‫‪ 30‬גר' שומן אווז מומס‬
                                     ‫מגישים עם לחם קלוי‪.‬‬
                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
                      ‫*ניתן להחליף את שומן האווז בחמאה‬     ‫לילה לפני יש לנקות את הכבדים ולהוציא את הורידים‬
         ‫*ניתן להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה‬          ‫והחלקים השומניים‪ ,‬לייבשם בעדינות בנייר סופג‪ ,‬לחתוך אותם‬
                                                           ‫לחצי ולהניח אותם בקערה עם הברנדי‪ .‬מכסים ברדיד ניילון‬
               ‫*אפשר גם להשתמש ב‪ 3-‬כפיות מחית כמהין‬

    ‫תבשילים ותוספות‬

‫סרוק אותי‬

                                                           ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37