Page 34 - medorledor124
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
ההכנה: צלע בקר בתנור
חותכים את שיני השום לחצי ,מבצעים חתכים בצלע ומחדירים מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
את חצאי שיני השום משני צידי הצלע .מפלפלים וממליחים זמן בישול :שעה ורבע
את הצלע .מניחים מעל את ענפי התימין .שופכים מעל את היין מצרכים:
צלע בקר (מס' )2במשקל 1.8ק"ג
האדום ומשרים ללילה שלם כשמידי פעם הופכים את הצלע
(לבקש מהקצב לקשור אותה)
בתוך המשרה. 7שיני שום
למחרת בבוקר מוציאים את הבשר כשעתיים לפני האפייה. 8ענפי טימין טריים
2כוסות יין אדום
מוציאים את הצלע מהמשרה ומניחים בתבנית לתנור. מלח ופלפל גרוס
5כפות שמן
מפלפלים וממליחים ,שופכים מעל את השמן וחותכים את
50גר' חמאה או שומן אווז
החמאה או את שומן האווז לקוביות קטנות ומפזרים מעל.
34
מחממים תנור לחום של 250מעלות ומכניסים את התבנית לכ-
15דקות על מנת לסגור את הבשר ואז מנמיכים ל 180-מעלות
וממשיכים לאפות כ 50-דקות עד שעה (מומלץ להשתמש במד
חום לבשר עד לקבלת מידת העשייה הרצויה) .תוך כדי האפייה,
יש להרטיב את הבשר בנוזלים שלו .כשהבשר מוכן ,מוציאים
מהתנור ,מניחים מעליו רדיד אלומיניום ומחכים כ 10-דקות לפני
הפריסה .פורסים ומגישים בליווי תפוחי אדמה אפויים בתנור או
בשרים שעועית ירוקה.
סרוק אות