Page 34 - medorledor124
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

                                  ‫ההכנה‪:‬‬                   ‫צלע בקר בתנור‬

‫חותכים את שיני השום לחצי‪ ,‬מבצעים חתכים בצלע ומחדירים‬                         ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                            ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫את חצאי שיני השום משני צידי הצלע‪ .‬מפלפלים וממליחים‬                        ‫זמן בישול‪ :‬שעה ורבע‬

‫את הצלע‪ .‬מניחים מעל את ענפי התימין‪ .‬שופכים מעל את היין‬                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                ‫צלע בקר (מס' ‪ )2‬במשקל ‪ 1.8‬ק"ג‬
‫האדום ומשרים ללילה שלם כשמידי פעם הופכים את הצלע‬
                                                                   ‫(לבקש מהקצב לקשור אותה)‬
                                  ‫בתוך המשרה‪.‬‬                                        ‫‪ 7‬שיני שום‬

‫למחרת בבוקר מוציאים את הבשר כשעתיים לפני האפייה‪.‬‬                             ‫‪ 8‬ענפי טימין טריים‬
                                                                                ‫‪ 2‬כוסות יין אדום‬
‫מוציאים את הצלע מהמשרה ומניחים בתבנית לתנור‪.‬‬                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                    ‫‪ 5‬כפות שמן‬
‫מפלפלים וממליחים‪ ,‬שופכים מעל את השמן וחותכים את‬
                                                                       ‫‪ 50‬גר' חמאה או שומן אווז‬
‫החמאה או את שומן האווז לקוביות קטנות ומפזרים מעל‪.‬‬
                                                                                              ‫‪34‬‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 250‬מעלות ומכניסים את התבנית לכ‪-‬‬

‫‪ 15‬דקות על מנת לסגור את הבשר ואז מנמיכים ל‪ 180-‬מעלות‬

‫וממשיכים לאפות כ‪ 50-‬דקות עד שעה (מומלץ להשתמש במד‬

‫חום לבשר עד לקבלת מידת העשייה הרצויה)‪ .‬תוך כדי האפייה‪,‬‬

‫יש להרטיב את הבשר בנוזלים שלו‪ .‬כשהבשר מוכן‪ ,‬מוציאים‬

‫מהתנור‪ ,‬מניחים מעליו רדיד אלומיניום ומחכים כ‪ 10-‬דקות לפני‬

‫הפריסה‪ .‬פורסים ומגישים בליווי תפוחי אדמה אפויים בתנור או‬

          ‫בשרים‬                   ‫שעועית ירוקה‪.‬‬

‫סרוק אות‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39