Page 33 - medorledor124
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                           ‫ההכנה‪:‬‬                        ‫מאפה תפוחי אדמה‬
                                                               ‫עם שום וטימין‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות ומשמנים תבנית‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                           ‫חסינת אש‪.‬‬                                                   ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬

‫בסיר קטן ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית ואז‬                                              ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬

                   ‫מוסיפים את השום ומזהיבים אותה קלות‪.‬‬                                           ‫מצרכים‪:‬‬
                                                        ‫‪ 3‬תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה שטופים ופרוסים דק‬
‫מעמידים את פרוסות תפוחי האדמה ומצמידים אותם אחת‬
                                                                                            ‫‪ 3‬כפות חמאה‬
‫לשניה‪ .‬כשכל פרוסות תפוחי האדמה מסודרים שופכים‬                                              ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                       ‫‪ 1‬שן שום פרוסה דק‬
                           ‫מעל את תערובת החמאה‪.‬‬                                      ‫מלח ופלפל לפי הטעם‬

‫מפלפלים וממליחים לפי הטעם ומפזרים מעל טימין טרי‪.‬‬                                                     ‫טימין‬
                                                                                     ‫‪ 2‬פרוסות לחם או חלה‬
‫מניחים מעל התבנית רדיד אלומיניום‪ .‬אופים במשך שעה‬

          ‫תבשילים ותוספות‬  ‫עד שתפוחי אדמה זהובים‪.‬‬

‫סרוק אות‬

‫גיליון ‪33 124‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38