Page 35 - medorledor124
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                 ‫בתוקף עד ‪31/1/24‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬

                                                                     ‫ההכנה‪:‬‬      ‫טארט עם מילוי קרם‬
                                                                                                ‫שקדים‬
‫יש לחתוך את הבצק לשניים‪ .‬יש לחדד את הבצק לשני עיגולים‬
                                                                                  ‫מקור העוגה הוא בחג יום שלושת המלכים (חג ההתגלות)‬
‫קצת יותר גדולים מקוטר התבנית‪ .‬להניח עיגול בצק על‬                               ‫ביום הזה נהגו לאפות עוגה ולטמון בו גרעין פול ואז להכתיר‬

                    ‫התבנית‪ .‬יש לדקור אותו בעזרת מזלג‪.‬‬                                                            ‫את המלך ואת המלכה‪.‬‬

‫מערבבים בקערה יחד את אבקת השקדים‪ ,‬הביצים והחמאה‬                                                                  ‫תבנית פאי קוטר ‪26‬‬
                                                                                                                   ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                    ‫הרכה עד קבלת קרם חלק והומוגני‪.‬‬                                                                ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                                                   ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬
‫שופכים את הקרם מעל הבצק‪ ,‬טומנים בו את הגרעין‪ .‬מכסים‬
                                                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                    ‫בעיגול הבצק הנוסף‪ .‬מהדקים היטב את הקצוות‪.‬‬                                                      ‫‪ 1‬חבילה בצק עלים‬
                                                                                                                ‫‪ 140‬גר' אבקת שקדים‬
                   ‫ניתן לעשות בעזרת סכין או מזלג דוגמאות על הבצק‪.‬‬
                                                                                                                         ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫טורפים את החלמון בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים‬                                                                              ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                     ‫את הבצק‪.‬‬                                       ‫‪ 75‬גר' חמאה רכה‬
                                                                                                                              ‫‪ 1‬חלמון‬
‫אופיםבתנורבמשך‪ 30‬דקותבחוםשל‪ 200‬מעלות(טרמוסטט‪)6-7‬‬
                                                                                                           ‫‪ 1‬גרעין פול ‪/‬שעועית אדומה‬
           ‫קינוחים‬  ‫מומלץ לבדוק את העוגה במשך האפיה‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪35 124‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40