Page 35 - medorledor124
P. 35
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדור10 בתוקף עד 31/1/24
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה0
ההכנה: טארט עם מילוי קרם
שקדים
יש לחתוך את הבצק לשניים .יש לחדד את הבצק לשני עיגולים
מקור העוגה הוא בחג יום שלושת המלכים (חג ההתגלות)
קצת יותר גדולים מקוטר התבנית .להניח עיגול בצק על ביום הזה נהגו לאפות עוגה ולטמון בו גרעין פול ואז להכתיר
התבנית .יש לדקור אותו בעזרת מזלג. את המלך ואת המלכה.
מערבבים בקערה יחד את אבקת השקדים ,הביצים והחמאה תבנית פאי קוטר 26
מצרכים ל 6 :מנות
הרכה עד קבלת קרם חלק והומוגני. זמן הכנה 15 :דקות
זמן אפיה 30 :דקות
שופכים את הקרם מעל הבצק ,טומנים בו את הגרעין .מכסים
מצרכים:
בעיגול הבצק הנוסף .מהדקים היטב את הקצוות. 1חבילה בצק עלים
140גר' אבקת שקדים
ניתן לעשות בעזרת סכין או מזלג דוגמאות על הבצק.
100גר' סוכר
טורפים את החלמון בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים 2ביצים
את הבצק. 75גר' חמאה רכה
1חלמון
אופיםבתנורבמשך 30דקותבחוםשל 200מעלות(טרמוסטט)6-7
1גרעין פול /שעועית אדומה
קינוחים מומלץ לבדוק את העוגה במשך האפיה.
סרוק אותי
גיליון 35 124