Page 33 - medorledor107
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

        ‫הטבה למדור לדור‬‫בתוקף עד ‪31/8/22‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬           ‫טארט דובדבנים של‬
                                                                               ‫פעם‬
                                                      ‫ההכנה‪:‬‬
                                                        ‫לבצק‪:‬‬                               ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
   ‫בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח‪ ,‬החמאה‪ ,‬הסוכר‪,‬‬                                         ‫זמן הכנה‪ :‬שעתיים‬
                                   ‫המלח והמים עד קבלת כדור‪.‬‬                                ‫זמן אפיה‪ 45 :‬דקות‬
   ‫עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר במשך כשעה וחצי לפחות‪.‬‬
                                                                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
                                                       ‫למילוי‪:‬‬                                          ‫לבצק‪:‬‬
   ‫מניחים בסיר את הדובדבנים במים ומבשלים כ ‪ 10 -‬דקות‪,‬‬
   ‫מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומבשלים עוד כחמש דקות‬                                           ‫‪ 325‬גר' קמח‬
                                                                            ‫‪ 220‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬
                               ‫עד שהתערובת מתעבה‪ .‬מצננים‪.‬‬
   ‫לוקחים כ‪ 2/3-‬של הבצק ומשטחים בתבנית פאי משומנת‪.‬‬                                           ‫‪ 4‬כפות מים קרים‬
   ‫דוקרים את הבצק בעזרת מזלג‪ .‬מניחים מעל את מילוי‬                                                   ‫‪ 1‬כף סוכר‬
                                                                                                    ‫קורט מלח‬
                                                   ‫הדובדבנים‪.‬‬
   ‫מהשליש שנותר מהבצק מכינים כ‪ 12‬רצועות ‪.‬מניחים‪ 6‬או שבע‬                                       ‫‪ 1‬חלמון ביצה בק‬
   ‫רצועות לאורך ומקפלים רצועה כן רצועה לא‪ .‬מניחים את יתר‬
   ‫הרצועות לרוחב ומניחים מעל את הרצועות שקיפלנו‪ .‬מהדקים‬                                                 ‫למילוי‪:‬‬
                                                                             ‫‪ 450‬גר' דובדבנים מגולענים וחצויים‬
                      ‫את הרצועות וחותכים את השאריות הבצק‪.‬‬
   ‫בקערה קטנה טורפים את החלמון ובעזרת מברשת מברישים‬                                               ‫‪ 190‬מ"ל מים‬
                                                                                                  ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
                                                 ‫את הרצועות‪.‬‬                                  ‫‪ 2‬כפות קורנפלור‬
      ‫אופים בתנור בחום של ‪ 180‬מעלות במשך ‪ 45‬דקות‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                                                                                      ‫גיליון ‪107‬‬
    ‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38