Page 33 - medorledor107
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדורבתוקף עד 31/8/22
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100 טארט דובדבנים של
פעם
ההכנה:
לבצק: מצרכים ל 6 :מנות
בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח ,החמאה ,הסוכר, זמן הכנה :שעתיים
המלח והמים עד קבלת כדור. זמן אפיה 45 :דקות
עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר במשך כשעה וחצי לפחות.
מצרכים:
למילוי: לבצק:
מניחים בסיר את הדובדבנים במים ומבשלים כ 10 -דקות,
מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומבשלים עוד כחמש דקות 325גר' קמח
220גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
עד שהתערובת מתעבה .מצננים.
לוקחים כ 2/3-של הבצק ומשטחים בתבנית פאי משומנת. 4כפות מים קרים
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג .מניחים מעל את מילוי 1כף סוכר
קורט מלח
הדובדבנים.
מהשליש שנותר מהבצק מכינים כ 12רצועות .מניחים 6או שבע 1חלמון ביצה בק
רצועות לאורך ומקפלים רצועה כן רצועה לא .מניחים את יתר
הרצועות לרוחב ומניחים מעל את הרצועות שקיפלנו .מהדקים למילוי:
450גר' דובדבנים מגולענים וחצויים
את הרצועות וחותכים את השאריות הבצק.
בקערה קטנה טורפים את החלמון ובעזרת מברשת מברישים 190מ"ל מים
100גר' סוכר
את הרצועות. 2כפות קורנפלור
אופים בתנור בחום של 180מעלות במשך 45דקות .מצננים.
גיליון 107
33