Page 31 - medorledor107
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

‫מחממים בסיר מים‪ ,‬מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה‪.‬‬                        ‫כבדי עוף לצד‬
‫מוסיפים את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות‪ .‬מסננים‬              ‫מישמשים מקורמלים‬
‫את החיטה‪ .‬במקביל ממיסים המחמאה‪/‬חמאה בשתי‬
                                                                                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                       ‫מחבתות ומוסיפים‪.‬‬                                        ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫במחבת אחת מניחים את המישמשים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‬                                                 ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫לפי הטעם‪ ,‬מפזרים מעל את הסוכר‪ .‬מקרמלים את‬
‫המישמשים במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם‬                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 600‬גר' כבדי עוף‬
                                   ‫הופכים אותם בזהירות‪.‬‬                                    ‫‪ 12‬מישמשים לא בשלים‬
‫במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט‪ ,‬מוסיפים את‬                                                ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫כבדי העוף‪ ,‬ממליחים ומלפלים לפי הטעם‪ .‬מקפיצים אותם‬
                                                                                                      ‫‪ 300‬גר חיטה‬
               ‫במשך שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה‪.‬‬                                             ‫‪ 3‬כפות חומץ בלסמי‬
‫כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו‬
‫אותה מראש‪ .‬שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי‪,‬‬                                                          ‫‪ 1‬כפית סוכר‬
‫בעזרת כף מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת‪.‬‬                                               ‫‪50‬גר' מחמאה ‪/‬חמאה‬

                                    ‫שופכים מעל הכבדים‪.‬‬                                            ‫מלח ופלפל גרוס‬

‫על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים‪ ,‬לצד מישמשים‬                                                                ‫ההכנה‪:‬‬
          ‫והחיטה המבושלת‪ .‬זולפים מעל מרוטב הכבדים‪.‬‬       ‫שוטפים את המישמשים‪ ,‬חוצים אותם לשניים ומגלענים‬

‫‪31‬‬                                                                                                          ‫אותם‪.‬‬

                                                                                                           ‫גיליון ‪107‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36