Page 31 - medorledor107
P. 31
מגזין מדור לדור
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
מחממים בסיר מים ,מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. כבדי עוף לצד
מוסיפים את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות .מסננים מישמשים מקורמלים
את החיטה .במקביל ממיסים המחמאה/חמאה בשתי
מצרכים ל 4 :מנות
מחבתות ומוסיפים. זמן הכנה 30 :דקות
במחבת אחת מניחים את המישמשים ,ממליחים ומפלפלים זמן בישול 30 :דקות
לפי הטעם ,מפזרים מעל את הסוכר .מקרמלים את
המישמשים במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם מצרכים:
600גר' כבדי עוף
הופכים אותם בזהירות. 12מישמשים לא בשלים
במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט ,מוסיפים את 4בצלי שאלוט קצוצים
כבדי העוף ,ממליחים ומלפלים לפי הטעם .מקפיצים אותם
300גר חיטה
במשך שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה. 3כפות חומץ בלסמי
כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו
אותה מראש .שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי, 1כפית סוכר
בעזרת כף מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת. 50גר' מחמאה /חמאה
שופכים מעל הכבדים. מלח ופלפל גרוס
על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים ,לצד מישמשים ההכנה:
והחיטה המבושלת .זולפים מעל מרוטב הכבדים. שוטפים את המישמשים ,חוצים אותם לשניים ומגלענים
31 אותם.
גיליון 107