Page 30 - medorledor107
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מאפה של עגבניות,
מחממים את התנור לחום של 210מעלות ( .)7-8מקלפים תפוחי אדמה
את התפוחי האדמה ,שוטפים אותם ומייבשים אותם .פורסים ובצלים
אותם לפרוסות אחידות .מקלפים את הבצלים ופורסים אותם
לפרוסות .שוטפים את העגבניות ופורסים אותם (לגובה) מצרכים ל 6 :מנות
לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות .מקלפים את שיני השום זמן הכנה 15 :דקות
זמן אפיה :שעה ורבע
וכותשים אותם.
משמנים תבנית חסינת אש ,מסדרים את פרוסות הירקות מצרכים:
לפי סדר (תפוחי אדמה ,עגבניה ,בצל) וחוזרים שוב תוך שאנו 1קג' עגבניות גדולות
מהדקים היטב את הפרוסות .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם 6תפוחי אדמה בינוניים
ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין .שופכים מעל את שמן
הזית ומכניסים לתנור .אופים במשך 30דקות ואז מנמיכים את 2בצלים
התנור לחום של 150מעלות ( )4-5וממשיכים לאפות עוד 45 3שיני שום
1זר טימין
דקות. 150מ"ל שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מגישים חם לצד דגים או בשר על האש.
30