Page 30 - medorledor107
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מאפה של עגבניות‪,‬‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ .)7-8‬מקלפים‬                  ‫תפוחי אדמה‬
‫את התפוחי האדמה‪ ,‬שוטפים אותם ומייבשים אותם‪ .‬פורסים‬                     ‫ובצלים‬
‫אותם לפרוסות אחידות‪ .‬מקלפים את הבצלים ופורסים אותם‬
‫לפרוסות‪ .‬שוטפים את העגבניות ופורסים אותם (לגובה)‬                                     ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות‪ .‬מקלפים את שיני השום‬                                 ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                  ‫זמן אפיה‪ :‬שעה ורבע‬
                                           ‫וכותשים אותם‪.‬‬
‫משמנים תבנית חסינת אש‪ ,‬מסדרים את פרוסות הירקות‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫לפי סדר (תפוחי אדמה‪ ,‬עגבניה‪ ,‬בצל) וחוזרים שוב תוך שאנו‬                             ‫‪ 1‬קג' עגבניות גדולות‬
‫מהדקים היטב את הפרוסות‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‬                                ‫‪ 6‬תפוחי אדמה בינוניים‬
‫ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין‪ .‬שופכים מעל את שמן‬
‫הזית ומכניסים לתנור‪ .‬אופים במשך ‪ 30‬דקות ואז מנמיכים את‬                                         ‫‪ 2‬בצלים‬
‫התנור לחום של ‪ 150‬מעלות (‪ )4-5‬וממשיכים לאפות עוד ‪45‬‬                                          ‫‪ 3‬שיני שום‬
                                                                                              ‫‪ 1‬זר טימין‬
                                                    ‫דקות‪.‬‬                              ‫‪ 150‬מ"ל שמן זית‬
                                                                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
                     ‫מגישים חם לצד דגים או בשר על האש‪.‬‬
                                                                                                      ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35