Page 32 - medorledor107
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                          ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫במקביל שוטפים את הדובדבנים‪ ,‬חוצים אותם לשניים‬                     ‫חזה אווז או ברווז‬
‫ומוציאים את הגלעין‪ .‬עושים זאת מעל קערה כדי שמיץ‬                       ‫עם דובדבנים‬
‫הדובדבנים ישמר‪ .‬מחממים מחבת בעלת תחתית עבה‪.‬‬
‫מניחים מעל את החזה האווז ‪/‬ברווז (בלי נוזלי המרינדה)‬                                                    ‫מצרכים ל‪6 :‬‬
‫על הצד של העור וצורבים במשך שבע דקות‪ .‬הופכים לצד‬                                                ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫השני וצורבים שוב שבע דקות‪ .‬מוציאים ומניחים אותם בין‬                                             ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
‫שני רדידי אלומיניום (כדי לשמור על החום‪ ).‬שופכים את‬
‫השומן שהצטבר במחבת‪ ,‬מוסיפים את מיץ הדובדבנים‪,‬‬                                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫יין הפורט‪ ,‬את יתר החומץ בלסמי ו‪ 100‬מ"ל מים‪ .‬מביאים‬                                     ‫‪ 2‬חזה אווז או ברווז (‪ 800‬גר׳)‬
‫לרתיחה כשבעזרת תרווד מגרדים את הדפנות והתחתית‬
‫של המחבת‪ .‬כשרותח מוסיפים את הדובדבנים‪ .‬מבשלים‬                                                     ‫‪ 600‬גר' דובדבנים‬
‫על אש נמוכה במשך חמש דקות‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי‬                                                   ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬

                                                   ‫הטעם‪.‬‬                                            ‫‪ 2‬כפות יין פורט‬
                                                                                               ‫‪ 4‬כפות חומץ בלסמי‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬
‫פורסים את חזה האווז‪/‬ברווז‪ ,‬מסדרים על צלחת הגשה‪,‬‬                                                    ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫ממליחים מעט‪ ,‬מסדרים מסביב את הדובדבנים והרוטב‪.‬‬
                                                                                                            ‫ההכנה‪:‬‬
                                             ‫מגישים מיד‪.‬‬  ‫בעזרת סכין עושים חתכים של שתי וערב על גבי העור של‬
                                                          ‫הברווז‪/‬האווז‪ .‬בקערה מערבבים יחד את הדבש ומחצית‬
                                                          ‫מהחומץ בלסמי‪ .‬מניחים בהם את חזה האווז‪ /‬ברווז‬

                                                                                              ‫ומשאירים כחצי שעה‪.‬‬

                                                                                                                   ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37