Page 32 - medorledor107
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
במקביל שוטפים את הדובדבנים ,חוצים אותם לשניים חזה אווז או ברווז
ומוציאים את הגלעין .עושים זאת מעל קערה כדי שמיץ עם דובדבנים
הדובדבנים ישמר .מחממים מחבת בעלת תחתית עבה.
מניחים מעל את החזה האווז /ברווז (בלי נוזלי המרינדה) מצרכים ל6 :
על הצד של העור וצורבים במשך שבע דקות .הופכים לצד זמן הכנה 30 :דקות
השני וצורבים שוב שבע דקות .מוציאים ומניחים אותם בין זמן בישול 20 :דקות
שני רדידי אלומיניום (כדי לשמור על החום ).שופכים את
השומן שהצטבר במחבת ,מוסיפים את מיץ הדובדבנים, מצרכים:
יין הפורט ,את יתר החומץ בלסמי ו 100מ"ל מים .מביאים 2חזה אווז או ברווז ( 800גר׳)
לרתיחה כשבעזרת תרווד מגרדים את הדפנות והתחתית
של המחבת .כשרותח מוסיפים את הדובדבנים .מבשלים 600גר' דובדבנים
על אש נמוכה במשך חמש דקות .ממליחים ומפלפלים לפי 2כפות דבש נוזלי
הטעם. 2כפות יין פורט
4כפות חומץ בלסמי
להגשה:
פורסים את חזה האווז/ברווז ,מסדרים על צלחת הגשה, מלח ופלפל גרוס
ממליחים מעט ,מסדרים מסביב את הדובדבנים והרוטב.
ההכנה:
מגישים מיד. בעזרת סכין עושים חתכים של שתי וערב על גבי העור של
הברווז/האווז .בקערה מערבבים יחד את הדבש ומחצית
מהחומץ בלסמי .מניחים בהם את חזה האווז /ברווז
ומשאירים כחצי שעה.
32