Page 23 - Magazin_55
P. 23
מגזין מדור לדור
200מ"ל מים תבשיל כבש
מלח ופלפל שחור גרוס עם ירקות
אביביים
אופן ההכנה:
מצרכים ל 6 :מנות
יש לשטוף ולקלף את הירקות .בעזרת קולפן יוצרים רצועות זמן ההכנה 30 :דקות
של גזר ,קישואים ותפוחי אדמה .את הבצלים ,הלפתות זמן בישול :שעה וחצי
והאפונה הריחנית יש להשאיר בשלמותם. מצרכים:
בקערה מניחים את קוביות הכבש ומעל מפזרים את הקמח. 1.2ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות
מטלטלים את הקערה מצד לצד כדי שכל הקוביות יתכסו
500גר' תפוחי אדמה זן גורמה
בקמח מכל צדדיהם. 4גזרים ,ניתן גם לקחת בצבעים שונים
בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומשחימים
קלות את הבצלים ,שיני השום ואת קוביות הכבש .ממליחים 6לפתות קטנות
1חבילה בצל ירוק
ומפלפלים .
שופכים מעל את היין ,הערק והמים .מביאים לרתיחה ,מוסיפים 2קישואים
את הבוקה גרני ,הלפתות וחצי חבילת בזיליקום .מכסים את 500גר' אפונה טריה מקולפת
הסיר ומבשלים על אש קטנה 45דקות. 300גר' אפונת שלג
לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר והקישוא ואת שאר 2שיני שום
הירקות וממשיכים לבשל שלושים דקות על אש קטנה
3כפות שמן זית
ושהסיר מכוסה. 1כף קמח תפוחי אדמה
להגשה :קוצצים את יתר הביליקום .מניחים את הבשר ואת 1בוקה גרני
הירקות על צלחת ההגשה .מפזרים מעל בזילקום .את הרוטב 1חבילה בזיליקום טרי
מגישים בצד. 1כוס יין לבן יבש
2כפות ערק
23
גיליון 55