Page 23 - Magazin_55
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

                                           ‫‪ 200‬מ"ל מים‬    ‫תבשיל כבש‬
                                  ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬      ‫עם ירקות‬
                                                            ‫אביביים‬
                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫יש לשטוף ולקלף את הירקות‪ .‬בעזרת קולפן יוצרים רצועות‬                ‫זמן ההכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫של גזר‪ ,‬קישואים ותפוחי אדמה‪ .‬את הבצלים‪ ,‬הלפתות‬                     ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬

                 ‫והאפונה הריחנית יש להשאיר בשלמותם‪.‬‬                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫בקערה מניחים את קוביות הכבש ומעל מפזרים את הקמח‪.‬‬              ‫‪ 1.2‬ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות‬
‫מטלטלים את הקערה מצד לצד כדי שכל הקוביות יתכסו‬
                                                                ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה זן גורמה‬
                                    ‫בקמח מכל צדדיהם‪.‬‬     ‫‪ 4‬גזרים‪ ,‬ניתן גם לקחת בצבעים שונים‬
‫בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומשחימים‬
‫קלות את הבצלים‪ ,‬שיני השום ואת קוביות הכבש‪ .‬ממליחים‬                           ‫‪ 6‬לפתות קטנות‬
                                                                           ‫‪ 1‬חבילה בצל ירוק‬
                                             ‫ומפלפלים ‪.‬‬
‫שופכים מעל את היין‪ ,‬הערק והמים‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים‬                            ‫‪ 2‬קישואים‬
‫את הבוקה גרני‪ ,‬הלפתות וחצי חבילת בזיליקום‪ .‬מכסים את‬              ‫‪ 500‬גר' אפונה טריה מקולפת‬

                   ‫הסיר ומבשלים על אש קטנה ‪ 45‬דקות‪.‬‬                       ‫‪ 300‬גר' אפונת שלג‬
‫לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר והקישוא ואת שאר‬                                   ‫‪ 2‬שיני שום‬
‫הירקות וממשיכים לבשל שלושים דקות על אש קטנה‬
                                                                             ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                         ‫ושהסיר מכוסה‪.‬‬                ‫‪ 1‬כף קמח תפוחי אדמה‬

‫להגשה‪ :‬קוצצים את יתר הביליקום‪ .‬מניחים את הבשר ואת‬                                ‫‪ 1‬בוקה גרני‬
‫הירקות על צלחת ההגשה‪ .‬מפזרים מעל בזילקום‪ .‬את הרוטב‬                     ‫‪ 1‬חבילה בזיליקום טרי‬

                                           ‫מגישים בצד‪.‬‬                       ‫‪ 1‬כוס יין לבן יבש‬
                                                                                 ‫‪ 2‬כפות ערק‬
‫‪23‬‬
                                                                                       ‫גיליון ‪55‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28