Page 24 - Magazin_55
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                              ‫‪ 3‬אגסים‬     ‫עוגת‬
                                      ‫‪ 2‬כפות מיץ לימון‬   ‫שוקולד‬

                                          ‫‪ 100‬מ"ל רום‬     ‫אגס‬

                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                              ‫זמן ההכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫מחממים את התנור ל ‪ 180‬מעלות‪ .‬יש לערבב את הקמח‪,‬‬
‫הקורנפלאור והקקאו‪ .‬מפרידים בין החלמונים לחלבונים‪.‬‬               ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬

    ‫יש להוסיף לחלמונים את ‪ 60‬גר' סוכר ולהקציף יחד‪.‬‬                        ‫מצרכים‪:‬‬
  ‫את החלבונים יש להקציף לקצף יציב עם ‪ 40‬גר' סוכר‪.‬‬
‫יש לקחת ‪ 1/3‬של קצף החלבונים ולערבבו עם קצף‬                         ‫להכנת בסיס העוגה‪:‬‬
‫החלמונים‪ .‬לאחר מכן מוסיפים לתערובת זו את החמאה‬                ‫‪ 45‬גר' קמח תפוחי אדמה‬
‫המומסת ואת התערובת היבשה ולבסוף מקפלים לתוכה‬
‫את יתר קצף החלבונים עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מעבירים‬                              ‫‪ 25‬גק' קקאו‬
‫לתבנית עגולה משומנת ואופים בתנור למשך ‪ 25‬דקות‬                          ‫‪ 20‬גר' קורנפלור‬

                                              ‫ומצננים‪.‬‬                         ‫‪ 6‬ביצים‬
                                                                          ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫במקביל יש לקרמל את אגוזי המלך עם שתי כפות סוכר‬                            ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫וכפית מים ובסוף מוסיפים ‪ 1/2‬כפית חמאה ומערבבים‬
‫‪.‬מניחים על נייר אפיה משומן ומקררים‪ .‬כשהתערובת‬                           ‫להכנת הגנאש‪:‬‬
                                                             ‫‪ 250‬גר' שוקולד מריר ‪80%‬‬
                               ‫קרה קוצציםבצורה גסה‪.‬‬
‫קוצצים גס את השוקולד המריר ומעבירים לקערה‪ .‬בסיר‬                       ‫‪ 30‬גר' אגוזי מלך‬
‫קטן מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים אותה‬                                ‫‪ 2‬כפות סוכר‬
‫מעל שבבי השוקולד‪ .‬מוסיפים את החמאה ומערבבים‬
                                                                ‫‪ 250‬מ"ל שמנת מתוקה‬
                                 ‫עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬      ‫‪ 60‬גר' חמאה (חתוכה לקוביות )‬

                                                                                       ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29