Page 24 - Magazin_55
P. 24
פינת הטעמים של יהודית
3אגסים עוגת
2כפות מיץ לימון שוקולד
100מ"ל רום אגס
אופן ההכנה: מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 40 :דקות
מחממים את התנור ל 180מעלות .יש לערבב את הקמח,
הקורנפלאור והקקאו .מפרידים בין החלמונים לחלבונים. זמן אפיה 25 :דקות
יש להוסיף לחלמונים את 60גר' סוכר ולהקציף יחד. מצרכים:
את החלבונים יש להקציף לקצף יציב עם 40גר' סוכר.
יש לקחת 1/3של קצף החלבונים ולערבבו עם קצף להכנת בסיס העוגה:
החלמונים .לאחר מכן מוסיפים לתערובת זו את החמאה 45גר' קמח תפוחי אדמה
המומסת ואת התערובת היבשה ולבסוף מקפלים לתוכה
את יתר קצף החלבונים עד קבלת מרקם חלק .מעבירים 25גק' קקאו
לתבנית עגולה משומנת ואופים בתנור למשך 25דקות 20גר' קורנפלור
ומצננים. 6ביצים
100גר' סוכר
במקביל יש לקרמל את אגוזי המלך עם שתי כפות סוכר 50גר' חמאה
וכפית מים ובסוף מוסיפים 1/2כפית חמאה ומערבבים
.מניחים על נייר אפיה משומן ומקררים .כשהתערובת להכנת הגנאש:
250גר' שוקולד מריר 80%
קרה קוצציםבצורה גסה.
קוצצים גס את השוקולד המריר ומעבירים לקערה .בסיר 30גר' אגוזי מלך
קטן מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים אותה 2כפות סוכר
מעל שבבי השוקולד .מוסיפים את החמאה ומערבבים
250מ"ל שמנת מתוקה
עד קבלת מרקם חלק. 60גר' חמאה (חתוכה לקוביות )
24