Page 25 - Magazin_55
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

  ‫בוקה גרני‬
‫(זר עשבי תיבול)‬

‫איך להוסיף טעם וארומה לתבשילים שלכם?‬              ‫מקלפים את האגסים ומוציאים את הליבה‪ .‬פורסים אותם‬
                                                  ‫לפרוסות דקות ומניחים בקערה‪ .‬שופכים מעל את מיץ‬
     ‫נעשה זאת בעזרת בוקה גרני (זר תיבול טרי)‪.‬‬
                                                                    ‫הלימון והרום ‪.‬משרים למשך ‪ 1/2‬שעה‪.‬‬
                           ‫איך להכין אותו?‬        ‫כשהעוגה קרה פורסים את העוגה לשני דיסקים‪ .‬על החלק‬
                                                  ‫התחתון מניחים את פרוסות האגסים וחצי מן הנוזלים‬
‫כורכים את החלק הירוק של עלה כרישה באופן‬           ‫שלהם‪ ,‬שופכים מעל ‪ 1/3‬מכמות הגנאש וחצי מהאגוזים‬
‫רופף סביב עלה דפנה אחד‪ ,‬גבעול טימין‪ ,‬עלי סלרי‬
‫אחדים וגבעולי פטרוזיליה‪ .‬קושרים בחוט קשירה‪.‬‬                                                  ‫המקורמלים‪.‬‬
‫משאירים זנב של חוט כדי שניתן יהיה לשלוף אותו‬
                                                  ‫מניחים מעל את העיגול השני ומרטיבים אותו עם יתר‬
                                          ‫בקלות‪.‬‬  ‫המיץ של האגסים ‪.‬מעל שופכים את יתר הגנאש ומחליקים‬

                                                                                  ‫אותו בעזרת כף שטוחה‪.‬‬

                                                  ‫מקררים במשך ‪ 12‬שעות‪ .‬מפזרים מעל את יתר האגוזים‬
                                                               ‫ואם רוצים מעטרים בעזרת עלי זהב אכילים‪.‬‬

‫גיליון ‪25 55‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30