Page 22 - Magazin_55
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                          ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                   ‫פילה סלמון‬
                                                                 ‫ברוטב רמולד‬
‫יום לפני ההגשה מכינים את הדג‪ .‬מחממים תנור מראש‬                  ‫(‪Saumon a la‬‬
                       ‫לחום בינוני גבוה (‪ 190‬מעלות צ‪).‬‬           ‫‪)Remoulade‬‬

‫מניחים בתבנית גדולה רדיד נייר אלומיניום גדול שיעטוף‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫את נתח הדג בנוחות‪ ,‬מניחים על הנייר את הדג‪ ,‬מתבלים‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫בשמן הזית‪ ,‬יין לבן‪ ,‬שום‪ ,‬שמיר‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬מרימים את‬
‫שולי הנייר מעל הדג וסוגרים לחבילה הרמטית עם מספיק‬         ‫‪ 1‬ק"ג פילה סלמון טרי בנתח אחד בלי עור‪ ,‬רצוי מהזנב‬
‫מקום לאדים שייווצרו במהלך האפייה‪ .‬אופים כ ‪ 25 -‬דקות‪,‬‬                                          ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
‫מוציאים מן התנור‪ ,‬מצננים ושומרים במקרר למשך הלילה‪.‬‬                                              ‫‪ 1/4‬כוס יין לבן‬

              ‫למחרת מסדרים את הדג על צלחת הגשה‪.‬‬                                            ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
                         ‫מערבבים את כל חומרי הרוטב‪.‬‬                                        ‫‪ 1/4‬כוס שמיר קצוץ‬
                                                                                     ‫מלח גס ופלפל שחור גרוס‬
‫ניתן לצקת את הרוטב מעל הדג או לחילופין להגיש את‬
‫הדג כשלצידו קערה עם הרוטב וכל אחת ישים על הדג‬                                                    ‫לרוטב רמולד‪:‬‬
                                                                                               ‫‪ 1‬כוס מיונז ביתי‬
                                                 ‫כרצונו‪.‬‬
‫טיפ להגשה‪ :‬ניתן לחלוט אספרגוס יום לפני שישמש כמצע‬                                                   ‫‪ 1‬כף חרדל‬
                                                                                            ‫‪ 1‬בצל שאלוט קצוץ‬
                                           ‫להגשת הדג‪.‬‬                              ‫‪ 3‬מלפפונים חמוצים קצוצים‬
                                               ‫בתאבון!‬                                   ‫‪ 2‬כפות צלפים קצוצים‬
                                                                                            ‫‪ 2‬כפות שמיר קצוץ‬

                                                                                                                 ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27