Page 22 - Magazin_55
P. 22
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אופן ההכנה: פילה סלמון
ברוטב רמולד
יום לפני ההגשה מכינים את הדג .מחממים תנור מראש (Saumon a la
לחום בינוני גבוה ( 190מעלות צ). )Remoulade
מניחים בתבנית גדולה רדיד נייר אלומיניום גדול שיעטוף מצרכים ל 6 :מנות
את נתח הדג בנוחות ,מניחים על הנייר את הדג ,מתבלים מצרכים:
בשמן הזית ,יין לבן ,שום ,שמיר ,מלח ופלפל .מרימים את
שולי הנייר מעל הדג וסוגרים לחבילה הרמטית עם מספיק 1ק"ג פילה סלמון טרי בנתח אחד בלי עור ,רצוי מהזנב
מקום לאדים שייווצרו במהלך האפייה .אופים כ 25 -דקות, 1/4כוס שמן זית
מוציאים מן התנור ,מצננים ושומרים במקרר למשך הלילה. 1/4כוס יין לבן
למחרת מסדרים את הדג על צלחת הגשה. 4שיני שום כתושות
מערבבים את כל חומרי הרוטב. 1/4כוס שמיר קצוץ
מלח גס ופלפל שחור גרוס
ניתן לצקת את הרוטב מעל הדג או לחילופין להגיש את
הדג כשלצידו קערה עם הרוטב וכל אחת ישים על הדג לרוטב רמולד:
1כוס מיונז ביתי
כרצונו.
טיפ להגשה :ניתן לחלוט אספרגוס יום לפני שישמש כמצע 1כף חרדל
1בצל שאלוט קצוץ
להגשת הדג. 3מלפפונים חמוצים קצוצים
בתאבון! 2כפות צלפים קצוצים
2כפות שמיר קצוץ
22