Page 32 - medorledor99
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
את החלבונים יש להקציף לקצף יציב עם 40גר' סוכר. עוגת שוקולד אגס
יש לקחת 1/3של קצף החלבונים ולערבבו עם קצף החלמונים.
לאחר מכן מוסיפים לתערובת זו את החמאה המומסת ואת מצרכים ל 4 :מנות
התערובת היבשה ולבסוף מקפלים לתוכהאת יתרקצף החלבונים זמן הכנה 40 :דקות
עד קבלת מרקם חלק .מעבירים לתבנית עגולה משומנת ואופים זמן אפיה 25 :דקות
בתנור למשך 25דקות ומצננים. מצרכים:
להכנת בסיס העוגה:
במקביל יש לקרמל את אגוזי המלך עם שתי כפות סוכר וכפית מים 45גר' קמח תפוחי אדמה
ובסוף מוסיפים 1/2כפית חמאה ומערבבים .מניחים על נייר אפיה
25גק' קקאו
משומן ומקררים .כשהתערובת קרה קוצציםבצורה גסה. 20גר' קורנפלור
קוצצים גס את השוקולד המריר ומעבירים לקערה .בסיר קטן
מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים אותה מעל שבבי 6ביצים
השוקולד .מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק. 100גר' סוכר
מקלפים את האגסים ומוציאים את הליבה .פורסים אותם לפרוסות 50גר' חמאה
דקות ומניחים בקערה .שופכים מעל את מיץ הלימון והרום .משרים
להכנת הגנאש:
למשך 1/2שעה. 250גר' שוקולד מריר 80%
כשהעוגה קרה פורסים את העוגה לשני דיסקים .על החלק התחתון 30גר' אגוזי מלך
מניחים את פרוסות האגסים וחצי מן הנוזלים שלהם ,שופכים מעל 2כפות סוכר
1/3מכמות הגנאש וחצי מהאגוזים המקורמלים. 250מ"ל שמנת מתוקה
מניחים מעל את העיגול השני ומרטיבים אותו עם יתר המיץ של 60גר' חמאה (חתוכה לקוביות )
האגסים .מעל שופכים את יתר הגנאש ומחליקים אותו בעזרת כף
3אגסים
שטוחה. 2כפות מיץ לימון
מקרריםבמשך 12שעות.מפזריםמעלאתיתרהאגוזיםואםרוצים 100מ"ל רום
מעטרים בעזרת עלי זהב אכילים.
ההכנה:
מחממים את התנור ל 180מעלות .יש לערבב את הקמח,
הקורנפלאור והקקאו .מפרידים בין החלמונים לחלבונים .יש
להוסיף לחלמונים את 60גר' סוכר ולהקציף יחד.
32