Page 32 - medorledor99
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

           ‫את החלבונים יש להקציף לקצף יציב עם‪ 40‬גר' סוכר‪.‬‬         ‫עוגת שוקולד אגס‬
‫יש לקחת ‪ 1/3‬של קצף החלבונים ולערבבו עם קצף החלמונים‪.‬‬
‫לאחר מכן מוסיפים לתערובת זו את החמאה המומסת ואת‬                                                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫התערובת היבשה ולבסוף מקפלים לתוכהאת יתרקצף החלבונים‬                                              ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מעבירים לתבנית עגולה משומנת ואופים‬                                              ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬

                              ‫בתנור למשך‪ 25‬דקות ומצננים‪.‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫להכנת בסיס העוגה‪:‬‬
‫במקביל יש לקרמל את אגוזי המלך עם שתי כפות סוכר וכפית מים‬                                     ‫‪ 45‬גר' קמח תפוחי אדמה‬
‫ובסוף מוסיפים‪ 1/2‬כפית חמאה ומערבבים ‪.‬מניחים על נייר אפיה‬
                                                                                                         ‫‪ 25‬גק' קקאו‬
         ‫משומן ומקררים‪ .‬כשהתערובת קרה קוצציםבצורה גסה‪.‬‬                                               ‫‪ 20‬גר' קורנפלור‬
‫קוצצים גס את השוקולד המריר ומעבירים לקערה‪ .‬בסיר קטן‬
‫מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים אותה מעל שבבי‬                                                              ‫‪ 6‬ביצים‬
‫השוקולד‪ .‬מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬                                                    ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫מקלפים את האגסים ומוציאים את הליבה‪ .‬פורסים אותם לפרוסות‬                                                 ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫דקות ומניחים בקערה‪ .‬שופכים מעל את מיץ הלימון והרום ‪.‬משרים‬
                                                                                                       ‫להכנת הגנאש‪:‬‬
                                           ‫למשך‪ 1/2‬שעה‪.‬‬                                     ‫‪ 250‬גר' שוקולד מריר ‪80%‬‬

‫כשהעוגה קרה פורסים את העוגה לשני דיסקים‪ .‬על החלק התחתון‬                                              ‫‪ 30‬גר' אגוזי מלך‬
‫מניחים את פרוסות האגסים וחצי מן הנוזלים שלהם‪ ,‬שופכים מעל‬                                                ‫‪ 2‬כפות סוכר‬

               ‫‪ 1/3‬מכמות הגנאש וחצי מהאגוזים המקורמלים‪.‬‬                                       ‫‪ 250‬מ"ל שמנת מתוקה‬
‫מניחים מעל את העיגול השני ומרטיבים אותו עם יתר המיץ של‬                                 ‫‪ 60‬גר' חמאה (חתוכה לקוביות )‬
‫האגסים‪ .‬מעל שופכים את יתר הגנאש ומחליקים אותו בעזרת כף‬
                                                                                                            ‫‪ 3‬אגסים‬
                                                  ‫שטוחה‪.‬‬                                            ‫‪ 2‬כפות מיץ לימון‬

‫מקרריםבמשך‪ 12‬שעות‪.‬מפזריםמעלאתיתרהאגוזיםואםרוצים‬                                                         ‫‪ 100‬מ"ל רום‬
                             ‫מעטרים בעזרת עלי זהב אכילים‪.‬‬
                                                                                                             ‫ההכנה‪:‬‬
                                                           ‫מחממים את התנור ל ‪ 180‬מעלות‪ .‬יש לערבב את הקמח‪,‬‬
                                                           ‫הקורנפלאור והקקאו‪ .‬מפרידים בין החלמונים לחלבונים‪ .‬יש‬

                                                                          ‫להוסיף לחלמונים את‪ 60‬גר' סוכר ולהקציף יחד‪.‬‬

                                                                                                                    ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37