Page 30 - medorledor99
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬    ‫מרק כרובית‬
                             ‫מפרקים את הכרובית לפרחים‪.‬‬     ‫עם קרם פרש‬
              ‫קולפים את התפוחי האדמה וחותכים לקוביות‪.‬‬
‫מניחים בסיר וממלאים במים‪ ,‬מביאים לרתיחה וממשיכים‬                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                        ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                      ‫לבשל על אש קטנה‪.‬‬
‫כשתפוחי האדמה רכים‪ ,‬מוסיפים מרק עוף‪ ,‬מתבלים עם מלח‬                         ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                                                   ‫ופלפל‪.‬‬
‫ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים את הבצל‪ .‬כשהבצל זהוב‬                            ‫‪ 1‬כרובית בינונית‬
                                                                     ‫‪ 3‬תפוחי אדמה בינוניים‬
                              ‫מורידים מן האש ושמים בצד‪.‬‬          ‫‪ 1‬בצל פרוס לפרוסות דקות‬
‫לוקחים בלנדר‪ ,‬מעבירים אליו את הכרובית והתפוחי האדמה‬
‫וקצת מנוזלי הבישול‪ .‬טוחנים עד מרקם חלק ואם יש צורך‬                           ‫‪ 30‬גרם חמאה‬
‫מוסיפים מנוזלי הבישול‪ .‬לבסוף מוסיפים את הבצל וטוחנים‬                         ‫‪ 1‬כף מרק עוף‬

                                                     ‫שוב‪.‬‬                      ‫אגוז מוסקט‬
                                                                                     ‫פלפל‬
‫מעבירים לסיר ומוסיפים חלב ושמנת בישול‪ .‬טועמים ומשפרים‬                                 ‫מלח‬
                                              ‫את התיבול‪.‬‬
                                                                             ‫‪ 1‬שמנת בישול‬
‫מגישים בקערה ומוסיפים כף קרם פרש וקרוטונים או שקדי‬                                 ‫כוס חלב‬
                                                     ‫מרק‪.‬‬
                                                                       ‫‪ 1‬כף למנה קרם פרש‬

                                                                                          ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35