Page 31 - medorledor99
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬    ‫צלי בקר עם רוטב יין‬
‫מחממים על אש גבוהה את השמן בסיר ומוסיפים את הבשר‬                        ‫מצומצם‬

                            ‫על מנת לסגור אותו מכל צדדיו‪.‬‬                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫כשהבשר צרוב מוסיפים את בצלי שאלוט‪ ,‬כשהם זהובים‬                                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫שופכים את הברנדי ומדליקים‪ .‬פעולה זו נקראת "פלמבה"‪.‬‬                                      ‫זמן בישול‪ 2 :‬שעות‬

‫תהליך זה עוזר לחידוד הטעמים ‪ .‬מוסיפים את היין ‪ ,‬השום ‪,‬‬                                            ‫מצרכים‪:‬‬
                          ‫חומץ בלסמי‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                     ‫‪ 1‬ק"ג בשר בקר (לפילה מדומה)‬

‫מביאים לרתיחה ואז ממנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה‬                                        ‫‪ 1/2‬ליטר יין אדום‬
‫כשהסיר פתוח‪ .‬בתהליך הזה אנו מצמצמים את הרוטב‪ .‬מדי‬                              ‫‪ 3‬כפות חומץ בלסמי מצומצם‬
‫פעם מסובבים את הבשר‪ .‬אחרי חצי שעה מוסיפים את ציר‬
‫הבקר ואת בצלי הפנינה‪ ,‬מכסים את הסיר וממשיכים לבשל‬                                     ‫‪ 6‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                         ‫‪ 4‬שיני שום קצוצות‬
                                            ‫עוד שעה וחצי ‪.‬‬
                                                                                ‫חבילת בצלי פנינה מקולפים‬
                 ‫מוציאים את הבשר ופורסים אותו לפרוסות‪.‬‬                                        ‫‪ 2‬כפות סילאן‬
                                                                                              ‫‪ 3‬כפות ברנדי‬
‫בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור ומוסיפים לו תוך כדי‬
              ‫ערבוב ‪ 4‬כפות מן והסילאן‪ .‬מחזירים תוך ערבוב‪.‬‬                                   ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                              ‫תהליך זה מסמיך את הרוטב‪.‬‬                                    ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
                  ‫מחזירים את פרוסות הבשר ומגישים מייד‪.‬‬
                                                                                                      ‫מלח‬
‫‪31‬‬                                                                                         ‫פלפל שחור גרוס‬

                                                                                             ‫‪ 1‬כף קורנפלור‬

                                                                                                    ‫גיליון ‪99‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36