Page 31 - medorledor99
P. 31
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: צלי בקר עם רוטב יין
מחממים על אש גבוהה את השמן בסיר ומוסיפים את הבשר מצומצם
על מנת לסגור אותו מכל צדדיו. מצרכים ל 4 :מנות
כשהבשר צרוב מוסיפים את בצלי שאלוט ,כשהם זהובים זמן הכנה 15 :דקות
שופכים את הברנדי ומדליקים .פעולה זו נקראת "פלמבה". זמן בישול 2 :שעות
תהליך זה עוזר לחידוד הטעמים .מוסיפים את היין ,השום , מצרכים:
חומץ בלסמי ,ממליחים ומפלפלים. 1ק"ג בשר בקר (לפילה מדומה)
מביאים לרתיחה ואז ממנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה 1/2ליטר יין אדום
כשהסיר פתוח .בתהליך הזה אנו מצמצמים את הרוטב .מדי 3כפות חומץ בלסמי מצומצם
פעם מסובבים את הבשר .אחרי חצי שעה מוסיפים את ציר
הבקר ואת בצלי הפנינה ,מכסים את הסיר וממשיכים לבשל 6בצלי שאלוט קצוצים
4שיני שום קצוצות
עוד שעה וחצי .
חבילת בצלי פנינה מקולפים
מוציאים את הבשר ופורסים אותו לפרוסות. 2כפות סילאן
3כפות ברנדי
בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור ומוסיפים לו תוך כדי
ערבוב 4כפות מן והסילאן .מחזירים תוך ערבוב. 4כפות שמן זית
תהליך זה מסמיך את הרוטב. 1/2ליטר ציר בקר
מחזירים את פרוסות הבשר ומגישים מייד.
מלח
31 פלפל שחור גרוס
1כף קורנפלור
גיליון 99