Page 32 - medorledor94
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬      ‫מאפה חצילים‬
‫שוטפים את החצילים ומקלפים אותם חצי חצי‪ .‬חותכים‬              ‫עם רוטב עגבניות‬
‫לקוביות‪ .‬מקלפים ופורסים את הבצלים‪ .‬במחבת סוטאג'‬
‫מקפיצים את קוביות החצילים עם שלוש כפות שמן זית על‬                                       ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫אש גבוהה‪ .‬מוסיפים את שיני השום הקצוצות‪ .‬מערבבים היטב‬                                   ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד קבלת מסה‬                                      ‫זמן אפיה‪ 90 :‬דקות‬
‫הדומה לקומפוט‪ .‬מעבירים את החצילים למסננת ומצננים‪.‬‬
‫כשהמסה קרה מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב‪ .‬ממליחים‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫ומפלפלים‪ .‬מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪ .)6‬משמנים‬                                              ‫‪ 4‬חצילים‬
‫תבנית קייק ושופכים את מסת החצילים‪ .‬אופים במשך שעה‪.‬‬                                                ‫‪ 2‬בצלים‬
‫בתום האפיה בודקים אם מוכן בעזרת סכין‪ ,‬אם היא יבשה אז‬                                    ‫‪ 5‬שיני שום קצוצות‬
                                                                                                  ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                  ‫זה מוכן‪.‬‬
                                                                                                   ‫לרוטב‪:‬‬
                                           ‫לרוטב עגבניות‪:‬‬                                       ‫‪ 3‬עגבניות‬
‫מקלפים ומגלענים את העגבניות‪ .‬חותכים אותם לקוביות‪.‬‬                                          ‫‪ 4‬בצלים ירוקים‬
‫קוצצים דק את הבצלים הירוקים‪ .‬מניחים את הכל בקערה‪.‬‬
‫ממליחים ומלפלים‪ .‬מוסיפים את החומץ‪ ,‬כמה טיפות טבסקו‪,‬‬                                                ‫טבסקו‬
                                                                                     ‫‪ 1/2‬חבילה פטרוזיליה‬
                        ‫את עשבי התיבול ומכסים בשמן זית‪.‬‬
                                                                                                   ‫קצוצה‬
                                                                                   ‫‪ 1/2‬חבילה נענע קצוצה‬

                                                                                               ‫פלפל גרוס‬
                                                                                                  ‫שמן זית‬

                                                                                        ‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬

                                                                                                         ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37