Page 32 - medorledor94
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הכנה: מאפה חצילים
שוטפים את החצילים ומקלפים אותם חצי חצי .חותכים עם רוטב עגבניות
לקוביות .מקלפים ופורסים את הבצלים .במחבת סוטאג'
מקפיצים את קוביות החצילים עם שלוש כפות שמן זית על מצרכים ל 4 :מנות
אש גבוהה .מוסיפים את שיני השום הקצוצות .מערבבים היטב זמן הכנה 15 :דקות
וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד קבלת מסה זמן אפיה 90 :דקות
הדומה לקומפוט .מעבירים את החצילים למסננת ומצננים.
כשהמסה קרה מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב .ממליחים מצרכים:
ומפלפלים .מחממים תנור לחום של 180מעלות ( .)6משמנים 4חצילים
תבנית קייק ושופכים את מסת החצילים .אופים במשך שעה. 2בצלים
בתום האפיה בודקים אם מוכן בעזרת סכין ,אם היא יבשה אז 5שיני שום קצוצות
4ביצים
זה מוכן.
לרוטב:
לרוטב עגבניות: 3עגבניות
מקלפים ומגלענים את העגבניות .חותכים אותם לקוביות. 4בצלים ירוקים
קוצצים דק את הבצלים הירוקים .מניחים את הכל בקערה.
ממליחים ומלפלים .מוסיפים את החומץ ,כמה טיפות טבסקו, טבסקו
1/2חבילה פטרוזיליה
את עשבי התיבול ומכסים בשמן זית.
קצוצה
1/2חבילה נענע קצוצה
פלפל גרוס
שמן זית
2כפות חומץ בין יין
32