Page 30 - medorledor94
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: דג באס עם שומר
יום לפני שוטפים את נתחי הבאס ומורידים מהם את העור.
בתבנית שופכים מחצית הכמות של המלח הגס .מניחים מעל מצרכים ל 4 :מנות
את נתחי הדג ומכסים ביתר המלח .שומרים בקירור למשך 24 זמן הכנה 20 :דקות
שעות .למחרת שוטפים את נתחי הדג ומניחים אותם במשך זמן בישול 15 :דקות
חצי שעה בקערת מים קרים .מסננים אותם וחותכים את נתחי זמן השהייה 24 :שעות
הדג לקוביות .מקלפים את העגבניות ,מגלענים אותם וחותכים
לקוביות .את קוביות העגבניות מניחים במסננת .חותכים את מצרכים:
השומר לקוביות אבל שומרים כמה פרוסות דקות להגשה. 4נתחי דג באס
במחבת מניחים את קוביות השומר עם שלוש כפות שמן זית
ומבשלים עשר דקות .במחבת אחרת מחממים את יתר שמן 8עגבניות
הזית .מוסיפים את זרעי השומר ואת קוביות הדג .מבשלים 2שומר
יחד במשך דקה מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול
וממשיכים לבשל עוד שתי דקות .מוסיפים את השמנת ואת 1כף פטרוזיליה קצוצה
1/2כף בזיליקום קצוץ
קוביות השומר מפלפלים לפי הטעם.
5כפות שמן זית
להגשה: 1כפית זרעי שומר
מסדרים את קוביות הדג והשומר על צלחת הגשה ומפזרים
350גר' מלח גס
מעל את פרוסות השומר. 200מ"ל שמנת בישול
*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס.
פלפל שחור גרוס
30