Page 31 - medorledor94
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫נתחי ברבוניה‬
‫שוטפים שני שומר וחותכים אותם לקוביות‪ .‬בסיר מביאים מים‬         ‫עם שומר‬
‫מלוחים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את קוביות השומר ומבשלים כחצי‬
‫שעה‪ .‬מסננים וטוחנים אותם עם כף שמן זית עד קבלת פירה‬                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מוקצף‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬שומרים בצד‪ .‬חותכים‬                  ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫את שני השומר הנותרים לקוביות‪ .‬במחבת סוטאג' מחממים‬                     ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫את שתי כפות שמן הזית עם החמאה ומוסיפים את קוביות‬
‫השומר‪ .‬ממליחים ומפלפלים ומבשלים כעשרים דקות על אש‬                                ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                         ‫‪ 12‬פילה ברבוניה‬
            ‫נמוכה‪ .‬לאחר מכן מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ‪.‬‬
‫שמים את יתרת שמן הזית במחבת ומבשלים את פילה‬                                       ‫‪ 4‬שומר‬
                                                                       ‫כף בזיליקום קצוצה‬
         ‫הברבוניה‪ .‬מבשלים את הדגים שלוש דקות מכל צד‪.‬‬
                                                                          ‫כף שמיר קצוצה‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬                  ‫‪ 80‬מ"ל שמן זית‬
‫ש להניח על כל צלחת מעט מן הפירה שומר ולסדר מעל את‬
‫פילה הברבוניה ומעט מקוביות השומר‪ .‬מפזרים מעל מעט‬                             ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                               ‫שמיר קצוץ‪.‬‬
                                                                                  ‫גיליון ‪94‬‬
‫‪31‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36