Page 28 - medorledor93
P. 28
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: תבשיל של טלה אביבי
יש להמיס את טבלית ציר עוף ב 150-מ"ל מים חותחים.
מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים קלות את בצלי השאלוט מצרכים ל 6 :מנות
והשום .מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים אותם .מוסיפים את זמן הכנה 15 :דקות
פרוסות הלימון ,את תחתיות הארטישוק ,ממליחים ומפלפלים. זמן בישול :שעה ורבע
שופכים מעל את ציר העוף .מכסים חלקית את הסיר ומבשלים
במשך שעה על אש בינונית .בודקים מדי פעם אם יש מספיק מצרכים:
נוזלים ואם חסר מוסיפים מים .לאחר שעה ממשיכים לבשל 1,2קג' בשר טלה חתוך לקוביות
כרבע שעה בלי מכסה כדי שהרוטב יצטמצם .מוסיפים את
הכוסברה הקצוצה .מתקנים את התיבול אם יש צורך ושופכים 2לימונים פרוסים
500גר' תחתיות ארטישוק קפואים
מעל את חומץ הבלסמי.
4בצלי שאלוט קצוצים
2שיני שום קצוצות
1טבליה של ציר עוף
6גבעולים של כוסברה קצוצים
1כף חומץ בלסמי
2כפות שמן זית
28