Page 28 - medorledor93
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫תבשיל של טלה אביבי‬
       ‫יש להמיס את טבלית ציר עוף ב‪ 150-‬מ"ל מים חותחים‪.‬‬
‫מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים קלות את בצלי השאלוט‬                                       ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫והשום‪ .‬מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים אותם‪ .‬מוסיפים את‬                                    ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫פרוסות הלימון‪ ,‬את תחתיות הארטישוק‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                                    ‫זמן בישול‪ :‬שעה ורבע‬
‫שופכים מעל את ציר העוף‪ .‬מכסים חלקית את הסיר ומבשלים‬
‫במשך שעה על אש בינונית‪ .‬בודקים מדי פעם אם יש מספיק‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫נוזלים ואם חסר מוסיפים מים‪ .‬לאחר שעה ממשיכים לבשל‬                              ‫‪ 1,2‬קג' בשר טלה חתוך לקוביות‬
‫כרבע שעה בלי מכסה כדי שהרוטב יצטמצם‪ .‬מוסיפים את‬
‫הכוסברה הקצוצה‪ .‬מתקנים את התיבול אם יש צורך ושופכים‬                                          ‫‪ 2‬לימונים פרוסים‬
                                                                             ‫‪ 500‬גר' תחתיות ארטישוק קפואים‬
                                   ‫מעל את חומץ הבלסמי‪.‬‬
                                                                                        ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                           ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
                                                                                          ‫‪ 1‬טבליה של ציר עוף‬

                                                                                 ‫‪ 6‬גבעולים של כוסברה קצוצים‬
                                                                                            ‫‪ 1‬כף חומץ בלסמי‬
                                                                                              ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬

                                                                                                             ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33