Page 26 - medorledor93
P. 26
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
צילום :אלכס דונין
הכנה: מאפה של מנגולד -
מחממים תנור לחום של 180מעלות
Tourte aux blettes
לבצק:
מניחים את כל החומרים היבשים בקערת המערבל ,מערבבים מצרכים ל 8 :מנות
ומוסיפים את הביצים ,את המים ואת השמן זית ,מערבבים שוב זמן הכנה :שעה
עד קבלת מסה אחידה ,מניחים בצד. זמן אפיה 35 :דקות
למילוי: מצרכים:
מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק של עלי המנגולד .שוטפים לבצק:
אותם .חולטים את העלים במים מלוחים רותחים במשך עשר
דקות .מסננים אותם וקוצצים אותם דק .מחממים מחבת עם 500גר' קמח
מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הפרוס .בקערה מערבבים 125גר' מים
יחד את המנגולד עם הביצה ,הצנוברים ,האורז וגבינת הפרמזן. 125גר' שמן זית
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים שוב עד קבלת מסה 1כפית מלח
2ביצים וחלמון
אחידה.
למילוי:
מחדדים את הבצק לשני עלים .משמנים תבנית פאי .מניחים 1קג' מנגולד
עלה הבצק .מעל שופכים את המילוי .מניחים מעל את העלה 1בצל פרוס דק מחממים
השני .מהדקים את הבצק בצדדים .אופים במשך 35דקות או
1ביצה
עד שהפאי זהוב. 100גר' אורז מבושל
2שיני שום
100גר' צנוברים קלויים
200גר' גבינת פרמזן
מלח ופלפל גרוס
26