Page 26 - medorledor93
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪ 054-7388825‬צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬    ‫מאפה של מנגולד ‪-‬‬
                        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‬
                                                                ‫‪Tourte aux blettes‬‬
                                                    ‫לבצק‪:‬‬
‫מניחים את כל החומרים היבשים בקערת המערבל‪ ,‬מערבבים‬                                              ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫ומוסיפים את הביצים‪ ,‬את המים ואת השמן זית‪ ,‬מערבבים שוב‬                                            ‫זמן הכנה‪ :‬שעה‬

                        ‫עד קבלת מסה אחידה‪ ,‬מניחים בצד‪.‬‬                                        ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬

                                                    ‫למילוי‪:‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק של עלי המנגולד‪ .‬שוטפים‬                                                   ‫לבצק‪:‬‬
‫אותם‪ .‬חולטים את העלים במים מלוחים רותחים במשך עשר‬
‫דקות‪ .‬מסננים אותם וקוצצים אותם דק‪ .‬מחממים מחבת עם‬                                                   ‫‪ 500‬גר' קמח‬
‫מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הפרוס‪ .‬בקערה מערבבים‬                                                    ‫‪ 125‬גר' מים‬
‫יחד את המנגולד עם הביצה‪ ,‬הצנוברים‪ ,‬האורז וגבינת הפרמזן‪.‬‬                                          ‫‪ 125‬גר' שמן זית‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים שוב עד קבלת מסה‬                                                   ‫‪1‬כפית מלח‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬ביצים וחלמון‬
                                                   ‫אחידה‪.‬‬
                                                                                                          ‫למילוי‪:‬‬
‫מחדדים את הבצק לשני עלים‪ .‬משמנים תבנית פאי‪ .‬מניחים‬                                                  ‫‪ 1‬קג' מנגולד‬
‫עלה הבצק‪ .‬מעל שופכים את המילוי‪ .‬מניחים מעל את העלה‬                                       ‫‪ 1‬בצל פרוס דק מחממים‬
‫השני‪ .‬מהדקים את הבצק בצדדים‪ .‬אופים במשך ‪ 35‬דקות או‬
                                                                                                          ‫‪ 1‬ביצה‬
                                          ‫עד שהפאי זהוב‪.‬‬                                     ‫‪ 100‬גר' אורז מבושל‬

                                                                                                      ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                                                          ‫‪ 100‬גר' צנוברים קלויים‬

                                                                                             ‫‪ 200‬גר' גבינת פרמזן‬
                                                                                                 ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                                ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31