Page 27 - medorledor93
P. 27
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מאפה של אפונה
מחממים את התנור לחום של 180מעלות. ואספרגוס
מקלפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של 2סמ' .את
האפונה הקפואה חולטים במשך כ 3-דקות במי מלח רותחים. מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
מסננים.
בקערה שמים 30גר' חמאה ומוסיפים לה ביצה אחרי ביצה זמן אפיה :שעה
תוך כדי ערבוב .מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה
אחידה .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .מוסיפים למסה את מצרכים:
2חבילות של אספרגוס
האפונה ואת חתיכות האספרגוס. 200גר' אפונה עדינה קפואה
משמנים תבנית חסינת אש ,שופכים מעל את המסה .מנמיכים
את החום של התנור ל 130מעלות ,מכניסים את התבנית ואופים 4ביצים
50גר' קמח
במשך שעה או עד שהמאפה זהוב ויציב. 1/2ליטר חלב
50גר' חמאה רכה
27 מלח ופלפל לבן גרוס
גיליון 93