Page 27 - medorledor93
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מאפה של אפונה‬
                  ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬              ‫ואספרגוס‬
‫מקלפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של ‪ 2‬סמ'‪ .‬את‬
‫האפונה הקפואה חולטים במשך כ‪ 3-‬דקות במי מלח רותחים‪.‬‬                              ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                  ‫מסננים‪.‬‬
‫בקערה שמים ‪ 30‬גר' חמאה ומוסיפים לה ביצה אחרי ביצה‬                                  ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬
‫תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה‬
‫אחידה‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬מוסיפים למסה את‬                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                             ‫‪ 2‬חבילות של אספרגוס‬
                           ‫האפונה ואת חתיכות האספרגוס‪.‬‬                  ‫‪ 200‬גר' אפונה עדינה קפואה‬
‫משמנים תבנית חסינת אש‪ ,‬שופכים מעל את המסה‪ .‬מנמיכים‬
‫את החום של התנור ל‪ 130‬מעלות‪ ,‬מכניסים את התבנית ואופים‬                                      ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                                                       ‫‪ 50‬גר' קמח‬
                    ‫במשך שעה או עד שהמאפה זהוב ויציב‪.‬‬                                ‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
                                                                                 ‫‪ 50‬גר' חמאה רכה‬
‫‪27‬‬                                                                             ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

                                                                                            ‫גיליון ‪93‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32