Page 29 - medorledor91
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫מקלפים את האננס‪ ,‬פורסים אותו לפרוסות‪ .‬מוציאים את‬              ‫עוגת אננס חגיגית‬
                      ‫הליבה‪ .‬חותכים כל פרוסה למשולשים‪.‬‬
                                                                                           ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫את המשולשים מסדרים על תחתית התבנית ומסדרים גם‬                                             ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
   ‫משולשים על הדפנות כשפעם המשולש מעלה ופעם מטה‪.‬‬                                          ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬

‫בקערת המקסר מניחים את הביצים עם יתר הסוכר ומקציפים‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫אותם‪ ,‬תוך כדי הקצפה מוסיפים את הקמח‪ ,‬תמצית הוניל‬                                                  ‫‪ 1‬אננס גדול‬
‫והחמאה המומסת עד קבלת מסה אחידה ואוורירית‪ .‬שופכים‬                                                ‫‪ 360‬גר' סוכר‬
‫את הבצק בתבנית‪ .‬אופים במשך שלושים וחמש עד ארבעים‬
                                                                                                      ‫‪ 4‬ביצים‬
                            ‫דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה‪.‬‬                                         ‫‪ 150‬גר' קמח‬
‫מצננים את העוגה במשך חצי שעה ומעבירים אותה לצלחת‬                                        ‫‪ 200‬גר' חמאה מומסת‬
                                                                                       ‫‪ 1‬כף תמצית וניל איכותי‬
               ‫הגשה‪ .‬מפזרים מעל את עלי הזהב המפוררים‪.‬‬                                       ‫‪ 2‬דפי זהב למאכל‬
             ‫*אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה‬
            ‫*במקום עלי הזהב אפשר להשתמש באבקת זהב‬                                                     ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
‫‪29‬‬                                                        ‫בסיר קטן מכינים קרמל‪ ,‬שמים בסיר מחצית מכמות‬
                                                          ‫הסוכר עם חמש כפות מים‪ .‬מבשלים על אש גבוהה בלי‬
                                                          ‫לערבב עד קבלת קרמל זהוב‪ .‬שופכים מיד את הקרמל‬
                                                          ‫לתבנית קפיצית תוך כדי טילטול כדי שהקרמל יכסה את‬

                                                                                       ‫פני שטחה של התבנית‪.‬‬

                                                                                                       ‫גיליון ‪91‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34