Page 29 - medorledor91
P. 29
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
מקלפים את האננס ,פורסים אותו לפרוסות .מוציאים את עוגת אננס חגיגית
הליבה .חותכים כל פרוסה למשולשים.
מצרכים ל 8 :מנות
את המשולשים מסדרים על תחתית התבנית ומסדרים גם זמן הכנה 30 :דקות
משולשים על הדפנות כשפעם המשולש מעלה ופעם מטה. זמן אפיה 40 :דקות
בקערת המקסר מניחים את הביצים עם יתר הסוכר ומקציפים מצרכים:
אותם ,תוך כדי הקצפה מוסיפים את הקמח ,תמצית הוניל 1אננס גדול
והחמאה המומסת עד קבלת מסה אחידה ואוורירית .שופכים 360גר' סוכר
את הבצק בתבנית .אופים במשך שלושים וחמש עד ארבעים
4ביצים
דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה. 150גר' קמח
מצננים את העוגה במשך חצי שעה ומעבירים אותה לצלחת 200גר' חמאה מומסת
1כף תמצית וניל איכותי
הגשה .מפזרים מעל את עלי הזהב המפוררים. 2דפי זהב למאכל
*אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה
*במקום עלי הזהב אפשר להשתמש באבקת זהב ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180מעלות ()6
29 בסיר קטן מכינים קרמל ,שמים בסיר מחצית מכמות
הסוכר עם חמש כפות מים .מבשלים על אש גבוהה בלי
לערבב עד קבלת קרמל זהוב .שופכים מיד את הקרמל
לתבנית קפיצית תוך כדי טילטול כדי שהקרמל יכסה את
פני שטחה של התבנית.
גיליון 91