Page 28 - medorledor91
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫הפרי) פורסים את התפוזים לפרוסות דקות תוך סילוק הגלעינים‪.‬‬  ‫סלט תפוזים ותמרים‬
‫חותכים את התמרים לחצי לאורך ומוציאים את הגלעין‪ .‬פורסים‬                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                       ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                               ‫את התמרים לרצועות דקות‪.‬‬                                 ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
‫שמים את השקדים במחבת ומקפיצים אותם עד שהם מזהיבים‪.‬‬                                         ‫זמן קירור‪ :‬שעה‬
‫יש להניח את פרוסות התפוזים ואת רצועות התמרים בקערת‬
                                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                                                   ‫הגשה‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬קג' תפוזים‬
                                                                            ‫‪ 6‬תמרים ‪ 75‬גר' שקדים מולבנים‬
‫מוסיפים לסירופ הפושר את הרום והקינמון ומערבבים‪ .‬שופכים‬                                         ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
‫את הסירופ מעל הפירות‪ .‬מכניסים את הקערה לקירור‪ .‬לפני‬                                      ‫‪ 2‬כפות רום בקרדי‬
                                                                                             ‫‪ 1‬קורט קינמון‬
                         ‫ההגשה מפזרים מעל את השקדים‪.‬‬                                          ‫‪ 200‬מ"ל מים‬

                                                                                                   ‫ההכנה‪:‬‬
                                                          ‫בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר‬

                                                                                 ‫במשך חמש דקות ומצננים‪.‬‬
                                                          ‫מקלפים את התפוזים (כשלמעשה מגיעים לבשר‬

                                                                                                          ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33