Page 27 - medorledor91
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫צלי עגל חלב אביבי‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 150‬מעלות (‪ .)5‬בסיר חסין אש‬
‫מחממים ‪ 40‬גר' מחמאה‪/‬חמאה ואת השמן‪ .‬מניחים בו את‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הבשר וסוגרים אותו מכל צד‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מוסיפים את‬                              ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫שיני השום בלי לקלפם ואת הטימין‪ .‬מכניסים את סיר לתנור‬                              ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬

                                 ‫למשך שעה ועשרים דקות‪.‬‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
‫מקלפים את הגזרים‪ ,‬את הבצלים ואת האספרגוסים‪ .‬במחבת‬                                   ‫‪ 1‬קג' עגל חלב לצלי‬
‫ממיסים ‪ 40‬גר' מחמאה‪/‬חמאה‪ .‬מוסיפים את הירקות ואת ציר‬                              ‫‪ 8‬גזרים דקים צבעוניים‬
‫העוף‪ .‬מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה במשך רבע‬
                                                                                       ‫‪ 10‬בצלים ירוקים‬
                    ‫שעה עד שהרוטב יעטוף את כל הירקות‪.‬‬                                     ‫‪ 8‬אספרגוסים‬
‫מקלפים את קליפת התפוז בעזרת קולפן וחותכים אותה‬                                                  ‫‪ 1‬תפוז‬
                                                                                         ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬
                                           ‫לרצועות דקות‪.‬‬
‫בסיר קטן מביאים מים לרתיחה ומניחים בו את רצועות התפוז‬                           ‫‪ 100‬גר' מחמאה ‪/‬חמאה‬
‫ומביאים שוב לרתיחה‪ .‬מסננים‪ .‬חוזרים על תהליך זה עוד‬                                          ‫‪2‬כפות שמן‬
                                                                                            ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                  ‫פעמיים‪.‬‬                                  ‫‪ 2‬ענפי טימין‬
‫קוצצים את בצל השאלוט‪ .‬במחבת ממיסים את יתר המחמאה‪/‬‬
‫חמאה‪ ,‬מוסיפים את השאלוט ומבשלים עד שהופך לשקוף‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬בצל שאלוט‬
‫שופכים מעל את היין עם כף אבקת ציר בקר‪ .‬מצמצמים ב‪.3/4-‬‬                                  ‫‪ 250‬מ"ל ציר עוף‬
                                                                                  ‫‪ 1‬כף ציר בקר (אבקה)‬
   ‫מסיפים רוטב זה לסיר הבשר ומוסיפים את רצועות התפוז‪.‬‬                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫להגשה‪ :‬פורסים את הבשר ומסדרים אותו על צלחת הגשה עם‬
                                                                                                ‫גיליון ‪91‬‬
        ‫הירקות‪ .‬מניחים את הרוטב בכלי הגשה ומגישים יחד‪.‬‬

‫‪27‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32