Page 27 - medorledor91
P. 27
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: צלי עגל חלב אביבי
מחממים את התנור לחום של 150מעלות ( .)5בסיר חסין אש
מחממים 40גר' מחמאה/חמאה ואת השמן .מניחים בו את מצרכים ל 4 :מנות
הבשר וסוגרים אותו מכל צד .ממליחים ומפלפלים .מוסיפים את זמן הכנה 40 :דקות
שיני השום בלי לקלפם ואת הטימין .מכניסים את סיר לתנור זמן בישול :שעה וחצי
למשך שעה ועשרים דקות. מצרכים:
מקלפים את הגזרים ,את הבצלים ואת האספרגוסים .במחבת 1קג' עגל חלב לצלי
ממיסים 40גר' מחמאה/חמאה .מוסיפים את הירקות ואת ציר 8גזרים דקים צבעוניים
העוף .מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה במשך רבע
10בצלים ירוקים
שעה עד שהרוטב יעטוף את כל הירקות. 8אספרגוסים
מקלפים את קליפת התפוז בעזרת קולפן וחותכים אותה 1תפוז
200מ"ל יין לבן
לרצועות דקות.
בסיר קטן מביאים מים לרתיחה ומניחים בו את רצועות התפוז 100גר' מחמאה /חמאה
ומביאים שוב לרתיחה .מסננים .חוזרים על תהליך זה עוד 2כפות שמן
2שיני שום
פעמיים. 2ענפי טימין
קוצצים את בצל השאלוט .במחבת ממיסים את יתר המחמאה/
חמאה ,מוסיפים את השאלוט ומבשלים עד שהופך לשקוף. 1בצל שאלוט
שופכים מעל את היין עם כף אבקת ציר בקר .מצמצמים ב.3/4- 250מ"ל ציר עוף
1כף ציר בקר (אבקה)
מסיפים רוטב זה לסיר הבשר ומוסיפים את רצועות התפוז. מלח ופלפל גרוס
להגשה :פורסים את הבשר ומסדרים אותו על צלחת הגשה עם
גיליון 91
הירקות .מניחים את הרוטב בכלי הגשה ומגישים יחד.
27