Page 26 - medorledor91
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪ 054-7388825‬צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬   ‫אביב בצלחת‬
‫יש לבשל את הביצים במים רותחים מלוחים במשך עשר דקות‪,‬‬
                                                                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                             ‫לצנן אותם במים קרים ולקלפן‪.‬‬                        ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫יש לקטום את האספרגוסים ולשטוף אותם‪ ,‬את הברוקולי ואת‬                             ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬

                                                 ‫הכרישות‪.‬‬                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫יש לחצות את הביצים‪ .‬שומרים בצד חצי חלמון וקוצצים דק‬                            ‫‪ 12‬אספרגוסים דקים‬
‫את יתר הביצים‪ .‬קוצצים גם את עשבי התיבול‪ .‬חותכים את‬                   ‫‪ 12‬כרישות דקות (החלק הלבן )‬
                                                                           ‫‪ 12‬ראשי ברוקולי צעירים‬
                                ‫המלפפונים לקוביות קטנות‪.‬‬
‫בקערה מערבבים יחד את החרדל והחומץ‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                                       ‫‪ 2‬ביצים‬
‫מוסיפים את השמן בהדרגה תוך הקצפה‪ .‬מוסיפים חצי מכמות‬        ‫‪ 1‬זר עשבי תיבול (טרגון‪ ,‬פטרוזיליה ועירית)‬
‫עשבי התיבול‪ ,‬הצלפים‪ ,‬הביצים והמלפפונים‪ .‬מערבבים היטב‬
                                                                                       ‫‪ 1‬כף צלפים‬
                                             ‫ושומרים בצד‪.‬‬                       ‫‪ 3‬מלפפונים בחומץ‬
                                                                                ‫‪ 1‬כף חרדל גרעינים‬
‫חולטים את האספרגוסים‪ ,‬הברוקולי והכרישות במים רותחים‬
‫במשך עשר דקות‪ .‬מסננים ומעבירים אותם לצלחת הגשה‪.‬‬                                   ‫‪ 100‬מ"ל שמן זית‬
‫כשהם מתקררים מעט מפזרים מעל את יתר עשבי התיבול ואת‬                               ‫‪ 2‬כפות חומץ בן יין‬
                                                                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬
                        ‫החלמון הקצוץ‪ .‬מגישים לצד הרוטב‪.‬‬
                                                                                                 ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31