Page 26 - medorledor91
P. 26
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
צילום :אלכס דונין
הכנה: אביב בצלחת
יש לבשל את הביצים במים רותחים מלוחים במשך עשר דקות,
מצרכים ל 4 :מנות
לצנן אותם במים קרים ולקלפן. זמן הכנה 20 :דקות
יש לקטום את האספרגוסים ולשטוף אותם ,את הברוקולי ואת זמן בישול 20 :דקות
הכרישות. מצרכים:
יש לחצות את הביצים .שומרים בצד חצי חלמון וקוצצים דק 12אספרגוסים דקים
את יתר הביצים .קוצצים גם את עשבי התיבול .חותכים את 12כרישות דקות (החלק הלבן )
12ראשי ברוקולי צעירים
המלפפונים לקוביות קטנות.
בקערה מערבבים יחד את החרדל והחומץ ,ממליחים ומפלפלים. 2ביצים
מוסיפים את השמן בהדרגה תוך הקצפה .מוסיפים חצי מכמות 1זר עשבי תיבול (טרגון ,פטרוזיליה ועירית)
עשבי התיבול ,הצלפים ,הביצים והמלפפונים .מערבבים היטב
1כף צלפים
ושומרים בצד. 3מלפפונים בחומץ
1כף חרדל גרעינים
חולטים את האספרגוסים ,הברוקולי והכרישות במים רותחים
במשך עשר דקות .מסננים ומעבירים אותם לצלחת הגשה. 100מ"ל שמן זית
כשהם מתקררים מעט מפזרים מעל את יתר עשבי התיבול ואת 2כפות חומץ בן יין
מלח ופלפל גרוס
החלמון הקצוץ .מגישים לצד הרוטב.
26