Page 23 - medorledor85
P. 23
ההכנה: קלפוטי עם
מחממים את התנור לחום של 200מעלות. תאנים ודבש
משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום.
מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון מצרכים ל 6 :מנות
במשך כמה דקות .מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין זמן הכנה 25 :דקות
זמן אפיה 40 :דקות
שומרות על צורתן .
מצרכים:
בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש ,מוסיפים את 450גר' תאנים חתוכים לרבעים
הקמח ואת המלח ,מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה.
מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב .מערבבים עד קבלת 160גר' דבש
60גר' קמח
מסה אחידה וללא גושים. 60גר' חמאה ועוד 20גר' לשימון התבנית
450מ"ל חלב
מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית ,זולפים מעל
את הבלילה .מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה. 3ביצים
אופים במשך ארבעים דקות. 1/4כפית קינמון
מגישים כשהקלפוטי פושר. 1כף סוכר חום
1קורט מלח
23
30גר' חמאה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות
גיליון 85