Page 23 - medorledor85
P. 23

‫ההכנה‪:‬‬         ‫קלפוטי עם‬
                  ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬            ‫תאנים ודבש‬
             ‫משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום‪.‬‬
‫מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫במשך כמה דקות‪ .‬מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין‬                                ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
                                                                                 ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬
                                       ‫שומרות על צורתן‪  .‬‬
                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
‫בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש‪ ,‬מוסיפים את‬                       ‫‪ 450‬גר' תאנים חתוכים לרבעים‬
‫הקמח ואת המלח‪ ,‬מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה‪.‬‬
‫מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב‪ .‬מערבבים עד קבלת‬                                      ‫‪ 160‬גר' דבש‬
                                                                                         ‫‪ 60‬גר' קמח‬
                                  ‫מסה אחידה וללא גושים‪.‬‬      ‫‪ 60‬גר' חמאה ועוד ‪ 20‬גר' לשימון התבנית‬
                                                                                       ‫‪ 450‬מ"ל חלב‬
‫מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית‪ ,‬זולפים מעל‬
     ‫את הבלילה‪ .‬מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה‪.‬‬                                           ‫‪ 3‬ביצים‬
                               ‫אופים במשך ארבעים דקות‪.‬‬                              ‫‪ 1/4‬כפית קינמון‬

                                 ‫מגישים כשהקלפוטי פושר‪.‬‬                               ‫‪ 1‬כף סוכר חום‬
                                                                                        ‫‪ 1‬קורט מלח‬
‫‪23‬‬
                                                           ‫‪ 30‬גר' חמאה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות‬

                                                                                             ‫גיליון ‪85‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28