Page 21 - medorledor84
P. 21

‫מגזין מדור לדור‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬  ‫בצלים ממולאים‬
‫יש לקלף את הבצלים‪ .‬לוקחים תבנית‪ ,‬שופכים את שמן התירס‬       ‫עם סלמון מעושן‬
‫ומסדרים מעל את הבצלים‪ .‬מחממים תנור לחום בינוני ואופים‬
                                                                                       ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                  ‫את הבצלים במשך שעה‪.‬‬                                 ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬

‫מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים‪ .‬מבשלים‬                                        ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬
‫אותם עד שהם מתרככים‪ ,‬מועכים אותם לפירה‪ .‬מניחים את‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫הפירה בסיר ומבשלים על אש קטנה תוך הוספה בהדרגה‬
‫של שמן הזית‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬יש לחתוך את‬                                     ‫‪ 8‬בצלים אדומים‬
‫הסלמון המעושן לקוביות‪ .‬מוסיפים את קוביות הסלמון לפירה‬                               ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה‬
                                                                                    ‫‪ 300‬גר' סלמון מעושן‬
                                                ‫ומערבבים‪.‬‬
                                                                                         ‫‪ 1‬כף שמן תירס‬
‫כשהבצלים מוכנים‪ ,‬מצננים אותם‪ .‬כשהם קרים‪ ,‬מרוקנים את‬                                     ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
‫הפנים ומשאירים רק את שני העלים החיצוניים‪ .‬ממלאים שק‬                          ‫‪ 2‬כפיות קויאר אדום לקישוט‬
                                                                                        ‫מלח ופלפל גרוס‬
       ‫זילוף עם התערובת‪ .‬ואז בזהירות ממלאים את הבצלים‪.‬‬
                                                                                                  ‫גיליון ‪84‬‬
                               ‫מקשטים במעט קוויאר אדום‪.‬‬

‫‪21‬‬
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26