Page 20 - medorledor84
P. 20

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫גספצ'ו של אפונה עם‬
‫מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את האפונה‬            ‫קצפת תה מאצ'ה‬
‫ומבשלים במשך כחמש דקות‪ .‬מכינים קערה עם מים קרים‬
‫וקוביות קרח‪ .‬כשהאפונה מוכנה‪ ,‬מסננים ושופכים למים‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הקפואים וכך שומרים על הצבע הירוק‪ .‬מקלפים את התפוח‬                                         ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫וחותכים ‪ 3/4‬ממנו לקוביות קטנות ואת היתר לפלחים ואת‬                                        ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬

     ‫אותם פלחים למניפה‪ .‬את המניפות עוטפים בנילון נצמד‪.‬‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                ‫‪ 800‬גר' אפונה קפואה או טריה‬
‫מתחילים להכין את הקצפת‪ .‬שופכים את השמנת בקערה‪,‬‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ ,‬מוסיפים את התה מאצ'ה‪.‬‬                                     ‫‪ 150‬מ"ל שמנת להקצפה‬
                                                                                        ‫‪ 2‬תפוח עץ גראן סמיט‬
                                   ‫מקציפים לקצפת יציבה‪.‬‬                                       ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
‫מקלפים את הגינגר ומגררים אותו‪ .‬טוחנים יחד את האפונה‪,‬‬                                         ‫‪ 20‬גר' ג'ינג'ר טרי‬

           ‫את קוביות התפוח‪ ,‬הג'ינג'ר המגורר‪ ,‬השמן והמים‪.‬‬                             ‫‪ 1/2‬כפית תה ירוק מאצ'ה‬
                 ‫אם הגספצ'ו סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים‬                                         ‫‪ 1/2‬כוס מים‬

‫מחלקים את הגספצ'ו לארבע כוסות‪ ,‬מכניסים את הקצפת לשק‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
       ‫זילוף ומזלפים מעל כל כוס‪ .‬מעטרים עם מניפות התפוח‪.‬‬

                                                          ‫‪20‬‬
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25