Page 20 - medorledor84
P. 20
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ההכנה: גספצ'ו של אפונה עם
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את האפונה קצפת תה מאצ'ה
ומבשלים במשך כחמש דקות .מכינים קערה עם מים קרים
וקוביות קרח .כשהאפונה מוכנה ,מסננים ושופכים למים מצרכים ל 4 :מנות
הקפואים וכך שומרים על הצבע הירוק .מקלפים את התפוח זמן הכנה 40 :דקות
וחותכים 3/4ממנו לקוביות קטנות ואת היתר לפלחים ואת זמן בישול 10 :דקות
אותם פלחים למניפה .את המניפות עוטפים בנילון נצמד. מצרכים:
800גר' אפונה קפואה או טריה
מתחילים להכין את הקצפת .שופכים את השמנת בקערה,
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ,מוסיפים את התה מאצ'ה. 150מ"ל שמנת להקצפה
2תפוח עץ גראן סמיט
מקציפים לקצפת יציבה. 3כפות שמן זית
מקלפים את הגינגר ומגררים אותו .טוחנים יחד את האפונה, 20גר' ג'ינג'ר טרי
את קוביות התפוח ,הג'ינג'ר המגורר ,השמן והמים. 1/2כפית תה ירוק מאצ'ה
אם הגספצ'ו סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים 1/2כוס מים
מחלקים את הגספצ'ו לארבע כוסות ,מכניסים את הקצפת לשק מלח ופלפל גרוס
זילוף ומזלפים מעל כל כוס .מעטרים עם מניפות התפוח.
20