Page 16 - medorledor60
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                         ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬עדו רוזנטל‬

                                                          ‫נתח סלמון‬
                                                          ‫בזיגוג בירה‬
                                                         ‫וסירופ מייפל‬

            ‫לביבות‬                                                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
             ‫קינואה‬                                                                   ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן אפיה‪ 10 :‬דקות‬
                               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                             ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
                             ‫זמן בישול‪ 25 :‬דקות‬                                                     ‫‪ 4‬נתחי סלמון‬
                                                                                            ‫‪ 125‬מ"ל בירה שחורה‬
                                        ‫מצרכים‪:‬‬                                               ‫‪ 60‬מ"ל סירופ מייפל‬
                                                                                               ‫‪ 30‬מ"ל רוטב סויה‬
                                         ‫‪ 340‬גר' קינואה‬                                 ‫‪ 1‬כפית חרדל עם גרעינים‬
                                        ‫‪ 1‬בצל קטן קצוץ‬                                          ‫בצל קטן קצוץ דק‬
                                  ‫‪ 70‬גר' גבינה לבנה ‪0%‬‬
                                         ‫שן שום קצוצה‬                                                 ‫פלפל גרוס‬

                                                ‫‪ 2‬ביצים‬                                           ‫ההכנה‪:‬‬
                                    ‫‪ 100‬גר' פירורי לחם‬
                                                         ‫שמים בסיר את הבירה‪ ,‬סירופ המייפל‪ ,‬רוטב הסויה‪ ,‬החרדל‬
                                               ‫שמן זית‬   ‫והבצל‪ .‬מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים עד‬
                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                    ‫קבלת סירופ‪.‬‬
                                         ‫ההכנה‪:‬‬                                          ‫מצננים ומקררים במקרר‪.‬‬
                                                         ‫מניחים את נתחי הסלמון בתבנית‪ .‬מורחים עליהם מהסירופ‬
‫לשטוף את הקינואה במים קרים‪ ,‬לשים את הקינואה בסיר‬         ‫בעזרת מברשת‪ .‬מניחים מעל הנתחים את הבצל של הסירופ‪.‬‬
‫ולהוסיף מים פי שניים ממשקל הקינואה ‪ ,‬להביא לרתיחה‬        ‫מכניסים לתנור במצב של גריל ואופים כ ‪ 8-9‬דקות לפי מידת‬

                                                                                              ‫העשייה המבוקשת‪.‬‬
                                                                              ‫ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה ‪.‬‬

                                                                                                                  ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21