Page 16 - medorledor60
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
צילום :עדו רוזנטל
נתח סלמון
בזיגוג בירה
וסירופ מייפל
לביבות מצרכים ל 4 :מנות
קינואה זמן הכנה 15 :דקות
זמן אפיה 10 :דקות
מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 20 :דקות מצרכים:
זמן בישול 25 :דקות 4נתחי סלמון
125מ"ל בירה שחורה
מצרכים: 60מ"ל סירופ מייפל
30מ"ל רוטב סויה
340גר' קינואה 1כפית חרדל עם גרעינים
1בצל קטן קצוץ בצל קטן קצוץ דק
70גר' גבינה לבנה 0%
שן שום קצוצה פלפל גרוס
2ביצים ההכנה:
100גר' פירורי לחם
שמים בסיר את הבירה ,סירופ המייפל ,רוטב הסויה ,החרדל
שמן זית והבצל .מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .מבשלים עד
מלח ופלפל גרוס
קבלת סירופ.
ההכנה: מצננים ומקררים במקרר.
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית .מורחים עליהם מהסירופ
לשטוף את הקינואה במים קרים ,לשים את הקינואה בסיר בעזרת מברשת .מניחים מעל הנתחים את הבצל של הסירופ.
ולהוסיף מים פי שניים ממשקל הקינואה ,להביא לרתיחה מכניסים לתנור במצב של גריל ואופים כ 8-9דקות לפי מידת
העשייה המבוקשת.
ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה .
16