Page 17 - medorledor53
P. 17

‫מגזין מדור לדור‬

                                       ‫אופן ההכנה‪:‬‬          ‫פאר שזיפים‬

 ‫לילה קודם שמים בקערה מים פושרים וקצת רום ומשרים‬            ‫‪Far Breton‬‬
 ‫בהם את השזיפים המיובשים‪ .‬בבוקר מסננים ושומרים בצד‪.‬‬
                                                                          ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬                  ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬

 ‫מערבבים בקערה יחד את הקמח‪ ,‬הסוכר וסוכר הוניל‪.‬‬                          ‫זמן אפיה‪ 50 :‬דקות‬
 ‫מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה תוך ערבוב‪ .‬מתחילים‬                               ‫מצרכים‪:‬‬
 ‫להוסיף בהדרגה את החלב עד קבלת בלילה חלקה‪ .‬מוסיפים‬
                                                                                    ‫‪ 250‬גר' קמח‬
                                                  ‫את הרום‪.‬‬                          ‫‪ 150‬גר' סוכר‬

 ‫משמנים היטב (חמאה) ומקמחים קלות תבנית‪ .‬בתחתית‬                                        ‫‪ 1‬סוכר וניל‬
 ‫מסדרים את השזיפים ומעל שופכים את הבלילה‪ .‬אופים‬                                          ‫‪ 4‬ביצים‬
 ‫במשך חמישים דקות‪ .‬כדי לבדוק עם העוגה מוכנה לאחר‬
 ‫חמישים דקות יש לדקור את העוגה עם סכין‪ .‬עם להב הסכין‬                                 ‫‪ 1‬ליטר חלב‬
 ‫יבש סימן שהעוגה מוכנה ואם לא‪ ,‬יש להחזיר את העוגה לעוד‬        ‫‪ 100‬גר שזיפים מיובשים ללא גלעין‬

                                                ‫מספר דקות‪.‬‬                            ‫‪ 1‬שוט רום‬

‫‪17‬‬                                                                                       ‫גיליון ‪53‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22