Page 17 - medorledor53
P. 17
מגזין מדור לדור
אופן ההכנה: פאר שזיפים
לילה קודם שמים בקערה מים פושרים וקצת רום ומשרים Far Breton
בהם את השזיפים המיובשים .בבוקר מסננים ושומרים בצד.
מצרכים ל 6 :מנות
מחממים את התנור לחום של 200מעלות. זמן ההכנה 15 :דקות
מערבבים בקערה יחד את הקמח ,הסוכר וסוכר הוניל. זמן אפיה 50 :דקות
מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה תוך ערבוב .מתחילים מצרכים:
להוסיף בהדרגה את החלב עד קבלת בלילה חלקה .מוסיפים
250גר' קמח
את הרום. 150גר' סוכר
משמנים היטב (חמאה) ומקמחים קלות תבנית .בתחתית 1סוכר וניל
מסדרים את השזיפים ומעל שופכים את הבלילה .אופים 4ביצים
במשך חמישים דקות .כדי לבדוק עם העוגה מוכנה לאחר
חמישים דקות יש לדקור את העוגה עם סכין .עם להב הסכין 1ליטר חלב
יבש סימן שהעוגה מוכנה ואם לא ,יש להחזיר את העוגה לעוד 100גר שזיפים מיובשים ללא גלעין
מספר דקות. 1שוט רום
17 גיליון 53