Page 16 - medorledor53
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫תבשיל‬
‫עולש‬

                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                        ‫זמן ההכנה‪ 5 :‬דקות‬
‫במחבת סוטאז' מחממים את שמן הזית על אש בינונית‪.‬‬          ‫זמן בישול‪ 60 :‬דקות‬
‫במקביל חותכים את הקצוות של העולש ומורידים את העלים‬
‫הפגומים‪ .‬חותכים כל עולש לאורך לשניים‪ .‬מניחים אותם‬                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫במחבת על הצד השטוח ‪.‬מטגנים אותם כשבכל חמש דקות‬
‫הופכים אותם לצד השני‪ .‬לאחר ‪ 15‬דקות מוסיפים מחצית‬                       ‫‪ 8‬עולש‬
‫מכמות המים‪ ,‬ממליחים מעט ומפלפלים‪ .‬מפזרים מעל מעט‬               ‫‪2‬כפות שמן זית‬
‫מעשבי פרובנס‪ .‬ממשיכים מדי פעם להפוך את העולש‪.‬‬
‫אחרי עוד ‪ 15‬דקות מוסיפים את יתר המים ואת ציר הבקר‬               ‫‪ 1/4‬ליטר מים‬
                                                        ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                           ‫וממשיכים עוד לבשל כ‪ 15‬דקות‪.‬‬   ‫עשבי תיבול מפרובנס‬

                                                                 ‫‪ 1‬כף ציר בקר‬

                                                                            ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21