Page 15 - medorledor53
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

                                                            ‫סלט גזר‪,‬‬
                                                            ‫תפוחי עץ‬
                                                            ‫ואגוזי לוז‬

‫מחממים מחבת ובה קולים את אגוזי הלוז (יש להזהר לא‬                                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                     ‫לשרוף אותם!)‪ .‬מסננים‪.‬‬                                ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬

‫להגשה‪ :‬מניחים על כל צלחת פלחי פומלה‪ ,‬מעל מסדרים מן‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫הסלט ומקשטים לבסוף עם אגוזי הלוז‪ .‬כדי שייצא יפה אפשר‬
                                                                           ‫‪ 6‬גזרים מקולפים (ניתן להשתמש בצבעוניים)‬
       ‫להשתמש בטבעת מתכתית‪ .‬מחלצים אותה בזהירות ‪.‬‬                                     ‫‪ 1‬תפוח גראן סמיט מקולף ומגולען‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬תפוח פינק ליידי‬
 ‫ט״ו בשבט שמח‬                                                                                ‫‪ 50‬גר' אגוזי לוז קצוצים גס‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬פומלה מקולף‬
                                                        ‫י‬                                        ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                                                      ‫ל‬                                                 ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                                                 ‫‪ 1‬כף וחצי חומץ בלסמי‬

                                                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                            ‫מגרדים יחד את הגזר והתפוחים ושמים בקערה‪ .‬בקערה קטנה‬
                                                            ‫מערבבים יחד את שמן הזית והחומץ‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי‬

                                                                 ‫הטעם‪ .‬שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב‪.‬‬

                                                            ‫בעזרת סכין חדה ומעל צלחת מוציאים את הקליפה השקופה‬
                                                            ‫מכל פלחי הפומלה ושומרים אותם בצד‪ .‬את מיץ הפומלה‬

                                                                                         ‫מוסיפים לסלט ומערבבים שוב‪.‬‬

‫גיליון ‪15 53‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20