Page 15 - medorledor53
P. 15
מגזין מדור לדור
סלט גזר,
תפוחי עץ
ואגוזי לוז
מחממים מחבת ובה קולים את אגוזי הלוז (יש להזהר לא מצרכים ל 4 :מנות
לשרוף אותם!) .מסננים. זמן ההכנה 20 :דקות
להגשה :מניחים על כל צלחת פלחי פומלה ,מעל מסדרים מן מצרכים:
הסלט ומקשטים לבסוף עם אגוזי הלוז .כדי שייצא יפה אפשר
6גזרים מקולפים (ניתן להשתמש בצבעוניים)
להשתמש בטבעת מתכתית .מחלצים אותה בזהירות . 1תפוח גראן סמיט מקולף ומגולען
1תפוח פינק ליידי
ט״ו בשבט שמח 50גר' אגוזי לוז קצוצים גס
1פומלה מקולף
י מלח ופלפל שחור גרוס
ל 4כפות שמן זית
1כף וחצי חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
מגרדים יחד את הגזר והתפוחים ושמים בקערה .בקערה קטנה
מערבבים יחד את שמן הזית והחומץ .מפלפלים וממליחים לפי
הטעם .שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב.
בעזרת סכין חדה ומעל צלחת מוציאים את הקליפה השקופה
מכל פלחי הפומלה ושומרים אותם בצד .את מיץ הפומלה
מוסיפים לסלט ומערבבים שוב.
גיליון 15 53